Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Gud er god og rettferdig
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 17-6-2017 kl 17:05
Gud er god og rettferdig


All falsk tro, eller all tro som ikke fører til frelse har fundamentalt bak seg de løgner Eva falt for i Edens hage.

Dette lyver Satan om:


1 Mos 3,1-7 Men slangen var listigere enn alle dyr på marken som Gud Herren hadde gjort, og den sa til kvinnen: Har Gud virkelig sagt: I skal ikke ete av noget tre i haven?

2 Og kvinnen sa til slangen: Vi kan ete av frukten på trærne i haven; 3 men om frukten på det tre som er midt i haven, har Gud sagt: I skal ikke ete av den og ikke røre ved den, for da skal I dø.

4 Da sa slangen til kvinnen: I skal visselig ikke dø; 5 for Gud vet at på den dag I eter av det, skal eders øine åpnes, og I skal bli likesom Gud og kjenne godt og ondt.

6 Og kvinnen så at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øinene, og at det var et prektig tre, siden en kunde få forstand av det, og hun tok av frukten og åt; og hun gav sin mann med sig, og han åt. 7 Da blev begges øine åpnet, og de blev var at de var nakne, og de heftet fikenblad sammen og bandt dem om livet.

Det første som skjer før en går for en løgn er å sette spørsmålstegn ved Guds ord, det Han har sagt. Det gjaldt da som nå, still ikke spørsmålstegn ved Guds klare rett frem ord.

Det andre er å tro at vi er skapt evige vesener og ikke kan dø, derav evig pine i ett evig brennende helvete. Joda, vi er ment skapt for ett evig liv men vi har ikke spist av Livets tre enda og derved (heldigvis) av jord er vi kommet og til jord skal vi bli. At Gud kan reise oss opp, enten til evig liv eller evig død er på Hans ord, og Hans ord kan ikke gjøres ugyldig. Ordets kraft vil skje.

Det tredje er at fallen syndig natur er selvforklarende og selvrettferdig. Ingenting er jo så svikefult som vårt eget hjerte, vi lyver så vi tror det selv.. . Mao. kan ikke Jeget i oss selv erkjenne sannheten for da må Jeget dø.
Det er slik at i oss selv om vi inngår i oss selv ett kompromiss om hva som er sant og rett på ett punkt har vi ikke lenger Jesus som vår hovedhjørnestein og vi bygger vår egen tro, vårt eget fundament.

Grunnlaget Jesus sier vi må ha om vi skal få tildelt evig liv er å holde Guds bud, de ti moralske bud. Ikke Kirkens ti bud som er endret til å passe inn med hedensk avgudsdyrkelse og selvrettferdighetens vei som Kain gikk på men Guds ti bud beskrevet i Guds ord.
Om man gjør det, og dør fra hva Jeget (Gjør Faderens vilje istedet) vil i tillegg er man sikret.

Så om man holder Guds ti bud gjøre man det fordi man elsker Faderen høyere enn seg selv (de fire første bud) og man elsker sin neste som seg selv, de seks siste bud. Det er kun sannheten som får oss til å elske Gud Faderen, og Guds Bud er Faderens ord til oss.., som skal til for oss falne og se Ham. Guds bud er Guds karakter.Dette ligger i bunn for all falsk tro:

- De holder ikke Guds bud, men endrede egne bud for å løfte opp sin far.
- De tror ikke vi kan dø men lever evig uansett. Derav evig brennende helvete, sjelevandring, ånden lever videre, etc..
- De er selvopptatte og tror i realiteten (uten å absolutt erkjenne det selv) de selv er guder.Dette ligger i bunn for en sann tro:

- De holder Guds bud og tror Hans ord.
- De tror kun Gud alene har evig liv og at Han kan tildele det til de Han vil.
- De tror kun Han kan frelse/ redde oss fra oss selv.
- De tror Gud er kjærlighet og er bare god.


Hva tror du?
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2199
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 19-6-2017 kl 06:09


Selv har jeg stor tro på troen, ikke troen i seg selv men troen som formidler av Guds nåde.

Dette var, så langt jeg kan forstå, også Luthers hoved-tese.

Videre lever jeg i den troen at loven ikke kan frelse noen uansett hvordan man tolker og etterlever den, dette som naturlig konsekvens av bibelens budskap om at vi frelses av tro alene. Det eneste loven kan gjøre er å føre oss frem til Kristus, videre gir den en retning for hvordan livet bør leves.

Det er altså troen på Guds nåde som er hovedsak i min tro.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen