Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Jesu tro og Guddommen
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 22-4-2017 kl 10:06
Jesu tro og GuddommenEn nøkkel til å forstå hvordan frelsen virker i oss avhenger av om hvem vi kjenner og følger Jesus som. Jesus spør Simon Peter hvem Han er, øye til øye i en lidende verden. Vi trenger å sette oss inn i denne situasjonen for å forstå hva det reelt betyr for oss, se og forstå at denne broder faktisk døde for hele verdens synder. Vår bror aviste fristelser i sitt kjødelige indre som vi begår og fullfører våre individuelle synder i. Ut i fra dette kan vi med all trygghet definere antikrist tro fordi vi da kjenner Jesus og Hans tro.

Han er vårt eksempel å følge, Hans tro er den tro vi skal ha for om vi har det vil Han der oppe fullføre frelsen fra synd i oss slik Han gjorde det med Sin Sønn/ Messias/ Menneskesønnen Jesus Kristus. Guds bilde, mennesket er definert i Ham og den kjærlighet Han utøvde her på denne jord. Det er Ham vi skal følge og ikke Gud Faderen der oppe, for Jesus er Jahve (JegEr/ Elohim).

Desverre er det mange som sier at denne tro ikke er bra nok, man må i tillegg til å ha Jesu tro også forstå nøyaktig hvordan Guddommen kan defineres i menneskelige ord, tanker og følelser. Med andre ord hjelper det ikke å gå i tro, med Jesu tro på hvordan Han frelser oss fra synd men man må vite detaljstyrt hvordan Han teknisk kan og vil gjøre det i Sin kraft. Altså slik at Gud ikke kan gjøre noe uten at vi tillater Ham å gjøre det slik Han tillater oss å tro.., ikke slipp kontrollen, kontroller Guds inngripen i oss og med det dør aldri Jeget.. ?

Er dette tro, altså tillitt til Gud skaperen?
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen