Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Budets endemål og antikristelige
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 22-11-2014 kl 14:20
Budets endemål og antikristelige


1 Tim 1,5-11 Men budets endemål er kjærlighet av et rent hjerte og en god samvittighet og en uskrømtet tro.

Fra dette har nogen faret vill og vendt sig bort til tomt snakk, idet de vil være lovlærere, enda de hverken skjønner det som de sier, eller de ting som de så selvsikkert taler om.

Men vi vet at loven er god dersom nogen bruker den på lovlig vis, så han vet dette at loven ikke er satt for en rettferdig, men for lovløse og selvrådige, for ugudelige og syndere, for vanhellige og urene, fadermordere og modermordere, manndrapere, horkarler, syndere mot naturen, menneskerøvere, løgnere, menedere, og alt annet som er imot den sunde lære, efter evangeliet om den salige Guds herlighet, det som er mig betrodd.Det er interressant å lese at noen har faret vill og disse er lovlærere som taler dårlig om loven, ja ondt om loven.
Det Paulus sier er at om man bruker loven på lovlig vis er den god fordi loven skiller ut de som ikke har ett rent hjerte, dårlig samvittighet og en uekte tro. Vi kan se, og vi kan lære. For den som er urettferdig så kan loven utover dette lære den urettferdige å bli rettferdig, for så å nå budets endemål/ bli lovlydig.

Vi vet jo at svært mange går rundt i Jesu navn og sier at vi er syndere og at vi ikke kan la være å synde. Man sier at loven ikke lenger gjelder om vi er i ånden, selv om vi synder i kjødet men Paulus sier jo at om vi er i ånden kan vi ikke synde i kjødet. Det forklares med at man tror at det å være i kjødet er synd uansett, man kan ikke la være å synde om man er i kjødet sier man.

Det er helt riktig det men da utelukker man Frelseren, frelsen og den tro vår Frelser har gitt oss.

Man velger da å si at Jesus har tatt all vår synd på seg såfremt vi bare tror på Ham. Man sier at man selv ikke skal ha Jesu tro og gå med Ham som en sann bror men følge Ham i den tro at det er godt nok uten sannhetens erkjennelse at man faktisk med det tar med seg synd inn i det hellige. Det e rfrelse med synd, ikke frelse fra synd.

Paulus sier disse lovlærere er selvrådige og lovløse, ja de innehar lovløshetens hemmelighet. De er:

lovløse og selvrådige, for ugudelige og syndere, for vanhellige og urene, fadermordere og modermordere, manndrapere, horkarler, syndere mot naturen, menneskerøvere, løgnere, menedere, og alt annet som er imot den sunde lære, efter evangeliet om den salige Guds herlighet

Loven er til for de så de skal se grensene for deres overgrep imot sin neste og Gud Faderen.

Så det er i grunnen enkelt å avsløre de, bare hør hva de tror på. De enten sier vi kan frelses fra synd, eller så sier de at de kan frelses med synd. Ser vi på Jesus så ser vi at frelsens vei er fra synd, det i kjød her og nå. Johannes sier vi skal prøve åndene slik:

1 Joh 4,1-2 I elskede! tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! for mange falske profeter er gått ut i verden. På dette skal I kjenne Guds Ånd:

Hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud;


Falske profeter, falske lærere og falske Messiaser fornekter alle mennesket Jesus er Messias i vårt kjød.

Hvorfor? Jo fordi om Jesus kom i vårt kjød er frelsen fra synd reell her og nå. Da har vi ingen unnskyldning for vår synd og da synder vi fordi vi ikke tror Jesus Kristus, ei heller evangeliet. Ei heller evangeliet skrevet på stein!

Joh 15,22 Var jeg ikke kommet og hadde talt til dem, da hadde de ikke synd; men nu har de ingen undskyldning for sin synd.

Joh 16,8-11 Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom: 9 om synd, fordi de ikke tror på mig; 10 om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og I ser mig ikke lenger; 11 om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.


Ingen unnskyldning for å synde og tror vi så er vi overbevist over hva synd er, hva rett ferd er og hva dommen består i. Og alt dette er GODE nyheter, at det kommer en dom som skal utslette all synd er gpode nyheter, og all synd som ikke er bekjent på Frelserens eneste vei til evig liv vil brenne opp med den som har synden på sine skuldre. Det er gode nyheter at alt ondt skal brene opp., så forkynn den sanne vei.


2 Pet 2,1 Men det opstod også falske profeter blandt folket, likesom det og blandt eder skal komme falske lærere, som skal lure inn vrange lærdommer som leder til fortapelse, idet de endog nekter den Herre som kjøpte dem, og fører over sig selv en brå fortapelse.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2118
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 16-12-2014 kl 07:26
«Den overraskende nåden»


Nedbrytende bispetale fra Tunsberg

http://www.dagen.no/Meninger/homofili/Nedbrytende-bispetale-...
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 16-12-2014 kl 11:59


En ting er sikkert og det er at følgende av vår falne syndigige natur vil aldri bestemme hvem Gud er i Sin Kjærlighet og rett ferd. De følger fallen syndig natur redefinerer ikke Guds rett ferd og kjærlighet, Han omformer ikke Sin orden i universet fordi den onde natur utvikler seg.

Gud frelser fra fallen syndig NATUR, og gir oss ett nytt sinn (tanker), nytt hjerte (følelser) og en helt ny friskt ånd. Ja, Han gjenoppretter til det som var og skulle være. Det er nåde det. :)
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2118
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 16-12-2014 kl 21:15


Sitat: skrevet av LeifG  
Han omformer ikke Sin orden i universet fordi den onde natur utvikler seg.

Nei, og nettopp derfor er også sådan ondskap / vranglære så ille.

Det fører ikke bare de selv på avvei, men det setter også i fare mange av dem som velger følge dem.

Velger man å være tilsluttet en kirke så blir man også til en viss grad medansvarlig for det hyrdene der står for.

Personlig ansvar - man kommer ganske enkelt ikke utenom at det er noe vi alle har.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen