Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Forumet gjenåpnes!
Gunnar
Grunnlegger
********


Avatar


Innlegg: 1390
Registrert: 16-7-2003
Brukeren er frakoblet

Humør: Liten mann, med en stor Gud.

smile.gif opprettet den 28-8-2011 kl 22:33
Forumet gjenåpnes!


Den 28 februar 2009 valgte vi (Solbu, Kristnerd, mhusoy og undertegnede) av ulike årsaker å stenge Apologetisk Forum. Vi har i tiden etterpå hatt en stadig intern debatt på om vi skulle gjenåpne forumet eller ikke. Debatten i mellom oss har både gått på profil, innhold, stil, behov for forum, kjøreregler, påtenkte opprettelse av nye websider, ledelse av forumet mm.

Denne prosessen har nå kuliminert i at vi velger å gjenåpne forumet igjen, selv om vi f.eks ennå ikke er ferdige med de nye websidene til Apologetisk Verksted. Åpningen medfører allikevel noen enkelte endringer. Den viktigste er at Solbu nå tar over som ny øverste leder, i stedet for undertegnede, og vil ha det fulle og hele ansvaret i den daglige driften. Min rolle framover vil være mer som vanlig forumdeltaker i debattene. Dette gjenspeiles også i at forumet har blitt flyttet over på Solbu sitt domene.

Apologetisk Forum har som mål å ha stor takhøyde når det gjelder ytringsfrihet, og en høy terskel mot sensurering av andres meninger og synspunkter. Særlig med tanke på debattklimaet etter den tragiske Utøyamassakren, så er det kanskje viktigere enn noen gang å ha et forum som muliggjør anonym og usensurert debatt. Dette gjelder enten man har et kristent, almenreligiøst eller humanstisk/atestisk livssyn.

Ytrings- og religionsfrihet er en grunnforutsetning for at vi som har en kristen tro skal kunne få fremme synspunkter som kanskje ikke er så veldig populære blant flertallet i dag. Dersom vi skal kunne forvente å få lov til å gi utrykk for våre synpunkter, så må vi også gi andre, med avvikende synspunkter og meninger enn våre egne, stort spillerom.

Når det er sagt, så vil forumet nå kanskje framstå som noe strengere i håndteringen av det som administrator oppfatter som sjikane eller hets. Apologetisk Forum tar avstand i fra alle former for vold eller oppfordringer til ulovlige handlinger, men satser samtidig sterkt på å tåle ytringer som vi selv kanskje finner støtende og krenkende mot vårt eget livs eller verdenssyn. Forutsetningen er selvfølgelig at budskapet blir avlevert på en saklig og respektfull måte.

Som nevnt i forumreglene så har administrator det siste ordet i alle avgjørelser, og de må derfor utøve noe skjønn på hva som er akseptabel oppførsel eller ikke. Når avgjørelsen først er tatt så skal den og må den respekteres av forumdeltakerne, selv om man kanskje er uenig. Som deltaker på Apologetisk forum er du en gjest i et fora som drives og eies av privatpersoner. Så lenge det som blir bestemt ikke strider i mot norsk lov, så er det de som eier forumet som er den øverste myndighet. Selv om vi er for ytringsfrihet og demokrati, så er ikke dette et demokratisk forum. Dersom noen ikke kan leve med avgjørelser som administratorer har tatt, så er det den enkelte som må forlate forumet, og heller finne seg en annen arena for videre debatt.

Når de nye websidene til Apologetisk Verksted en gang i framtiden kommer i drift, er planen at forumet skal være tilknyttet dette på en eller annen måte, selv om det ikke er helt avklart hvordan ennå. Vi vil legge ut info om dette her på oppslagstavla når det blir aktuelt.

Jeg ønsker med dette alle gamle og nye forumdeltakere hjertelig velkommen til konstruktive og saklige debatter på Apologetisk Forum, og ønsker Solbu lykke til som ny leder.


Gunnar :yes:
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen