Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Innlegg fra predikantkonferansen: "Pinsevenner,- hvor ER vi ?- hvor GÅR vi?"
Larss
Juniorveteran
****
Innlegg: 437
Registrert: 9-8-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 5-2-2004 kl 02:17
Innlegg fra predikantkonferansen: "Pinsevenner,- hvor ER vi ?- hvor GÅR vi?"


Pinsevenner,- hvor ER vi ?- hvor GÅR vi ?

(Debatt): "LA EDER IKKE FØRE PÅ AVVEIE VED MANGE FORSKJELLIGE OG FREMMEDE LÆRDOMMER!"...Hebr.13/9.br> "FOR AT VI IKKE LENGER SKAL VÆRE UMYNDIGE OG LA OSS KASTE OG DRIVE OM AV ETHVERT LÆRDOMSVÆR VED MENNESKENES SPILL,VED KLØKT I VILLFARELSENSKUNSTER,"... Ef. 4/14.

INNLEDNING.
Kjære bror og søster i landets pinsemenigheter.
Hvem trodde vel for få år siden at disse advarende Gudsordene skulle trenges i mange av våre pinsemenigheter, stevner og konferanser Men, dessverre er det et faktum i vår tid.
Forførende og djevelske lærdommer,"omskapt til en lysets engel", er iferd med å ødelegge og forderve i mange av våre menigheter, stevner og konferanser.

Om det ennu skulle være noen som ikke er klar over hva som er iferd med å skje, så vil jeg ta med et sitat fra Kenneth Hagin.
" Jesus smakte døden- den åndelige død. Åndelig død betyr også å ha satans natur. Og han gikk ned i helvete i vårt sted. Hans ånd, hans indre menneske, gikk til helvete i vårt sted. En fysisk død, ville ikke fjernet våre synder. Nede i lidelsens fangehus- i selve helvete- oppfylte Jesus rettferdighetens krav." (K. Hagin, i "Navnet Jesus".)

Denne type litteratur og lignende bøker og skrifter av andre forkynnere florerer også i vår bevegelse.
Ikke nok med det, men forkynnere som ikke tar avstand fra denne type litteratur og fjerner den fra sine menigheter, taler i mange av våre møter, konferanser og stevner, stikk i strid med Guds ord. Bibelen taler om at forkynnere som ikke fører bibelens lære i sentrale spørsmål, men står for usunn lære, skal målbindes og IKKE tale i bibelske apostoliske menigheter.

ELDSTEBRØDRE, FORKYNNERE OG STEVNE/KONFERANSELEDELSE.
Tenk at denne type litteratur og læresetninger har fått innpass også i våre menigheter, stevner og konferanser.
Denne type litteratur er ikke "en annen mening", "et annet syn" eller "visse nyanser i læren".
Dette er direkte vranglære og læresetninger som fører sjeler bort fra Guds ord. Hvor lenge skal mange menigheter fortsette å "halte til begge sider", hvor lenge skal vi klare å se" lidende mødre og fedre", ungdom og nyfrelste, bli forvirret og forført, før man våkner, og tar et oppgjør med disse "kreftsvulster".

TROSKAP MOT GUDS ORD.
I vår tid, vedrørende disse læresetninger, blir vi stilt på valg av vår Herre og Mester som frelste oss, nå gjelder det vårt forhold til Guds ord, vår troskap mot Guds ord.
Hvis ikke dette er ubibelsk, vranglære og forførende lærdommer, som fører bort fra Guds ord, da er det ingenting som er vranglære. Tenk at vi skulle få oppleve at dette er ledelsen for mange av pinsevennenes menigheter, stevner og konferanser, åpen for eller deltar i samme møter med, forkynnere som går god for denne type læresetninger.

Tenk at nå er også vi pinsevenner, som alltid har ønsket å løfte Guds ord høyt, nå er fremmede og forførende lærdommer også blitt godtatt i mange av våre menigheter, stevner og konferanser.

PINSEHØVDINGER OG VEILEDERE.
Mange av våre avdøde høvdinger som nå er hjemme hos Herren, og som var med på å bygge opp denne vår bevegelse, for eksempel T.B.Barratt, S. Kornmo, E. Strand, E. Strøm o.s.v, de hadde blitt "rystet i ånden" hvis de hadde sett mange av våre menigheter, stevner og konferanser i dag.

Kjære eldre pinsehøvdinger og veiledere i vår bevegelse idag. Det som er riktig ille, er at flere av dere som vi har regnet som høvdinger i bevegelsen, og som lærte oss som nyfrelste at det var nettopp slik vranglære som ikke skulle slippes til i menigheten, nå er dere selv på gli, og gir etter for denne ubibelske og falske lære. Kjære brødre, vi vet dere har kjempet og stridt i mange år, vi vet dere har stilt dere på muren mang en engang før, vi vet at det koster å stå for Guds rene og klare sannheter i skriften, men vi er mange fra den yngre garde, som ble lært av dere å holde fast ved læren koste hva det koste vil, kjære brødre hjelp oss ennu engang. Reis dere i flokk, gå foran som et eksempel og som en signaleffekt, om det så er siste gang dere gir deres yngre troesbrødre et formaningens ord, si ifra offentlig at dere ikke ønsker å stå på samme plattform med de forkynnere som går god for denne ubibelske og falske lære.

Vi er mange, veldig mange, både eldre søstre og brødre som har vært med på å bygge opp denne bevegelse og menigheter, unge og nyfrelste, som venter på deres handling i liv og lære.

AVSLUTNING.
Ved at mange eldstebrødre og forstandere i mange menigheter, stevner og konferanser, står på samme plattform og bruker forkynnere som går god for disse forførende og ubibelske læresetninger, så tråkker man åndelig talt på noe av Guds eget ord, og på flere av våre åndelige veiledere og høvdinger som nå er hjemme hos Herren.

I tillegg er man også med på å øke de spenninger menighetene i mellom som allerede er der, og man er også med på å øke lidelsesnettene og våkennettene til mange av de eldre kvinner og menn som har vært med på og bygge opp mange av våre menigheter, som de nå ser er i ferd med å inntas av fremmede lærdommer.

La meg mot slutten få ta med et sitat fra vår kjære avdøde høvding T. B. Barratt; " En av de store farer for forkynnere og lederskap er toleransens ånd som leder ut i falsk broderkjærlighet, og som igjen leder bort fra de apostoliske og Guds ords sannheter." Kjære bror og søster, la oss fortsatt be om stor nåde og kraft, til å la Herrens ord, fra første Timoteus brev det fjerde kapittel og sekstende vers, lyde klart å tydelig også i denne karismatiske og forrvirrende tid;

Med vennlig broderhilsen fra forkynner og forstander John-Willy Lien.
Vis brukerens profil Besøk brukerens hjemmeside Vis alle innlegg av brukeren
Larss
Juniorveteran
****
Innlegg: 437
Registrert: 9-8-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 5-2-2004 kl 02:17


Vet noen hvor John-Willy er forstander?
Vis brukerens profil Besøk brukerens hjemmeside Vis alle innlegg av brukeren
Thor
Medlem
**


Avatar


Innlegg: 41
Registrert: 21-1-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 5-2-2004 kl 07:35
John Willy Lien


Menighet: Betel, Fluberg
Representant: John Willy Lien 2879 Odnes
Telefon: 61 12 54 53 (P) 901 29 543 (M)


Dette er sakset fra PYM sin hjemmeside. Jeg tør ikke gå god for at informasjonen er oppdatert.
PYM står for Pinsevennenes Ytre Misjon om noen skulle lure på det.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
helge
Medlem
**
Innlegg: 52
Registrert: 16-1-2004
Bosted: Bergen
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 5-2-2004 kl 13:02


Ja, det var en god tale. Ikke bare falsk lære, men massevis av verden er kommet inn på grunn av "høy toleranse".
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren Denne brukeren har MSN Messenger
Kristnerd
Administrator
********


Avatar


Innlegg: 2645
Registrert: 19-7-2003
Bosted: Rogaland
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 4-8-2007 kl 00:49


En todeling i pinsebevelgense,
Den klassiske Pinsebevegelsen, eller den karismatiske?
«Forstår du det du leser?» «Hvordan skal jeg kunne forstå,» sa han, «når ingen forklarer det for meg?»
\"Se på dere selv, søsken, dere som ble kalt: ikke mange vise etter menneskelige mål, og ikke mange med makt eller av fornem slekt.\"
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen