Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: 4 vesener
Taurus
Juniorveteran
****
Innlegg: 395
Registrert: 21-1-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 22-1-2005 kl 19:01
4 vesener


I Johannes Åpenbaring nevnes det 4 vesener:

Åp., 4:6 Framfor tronen var det likesom et glasshav, lik krystall. Og rundt tronen, midt på hver side, var det fire vesener, dekket med øyne foran og bak.
7 Det første vesenet lignet en løve, det andre lignet en okse, det tredje hadde ansikt som et menneske, og det fjerde var lik en ørn i flukt.

Er det noen av dere som har funnet ut hva disse 4 vesenene er og hva de representerer?


Taurus
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Taurus
Juniorveteran
****
Innlegg: 395
Registrert: 21-1-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 23-1-2005 kl 01:06


De 4 vesenene løven, oksen, vesenet med menneskeansikt og ørnen likner mistenkelig på 4 av de 12 stjernetegnene i dyrekretsen eller zodiaken, nemlig løven, tyren, vannmannen og skorpionen. I Åp. har skorpionen fått en opphøyet status og blitt til en ørn. Ettersom dyrekretsen utgjør en sirkel, og vi tegner streker mellom løven, tyren, vannmannen og skorpionen fra samme posisjon i hvert tegn, får vi en perfekt firkant inne i sirkelen.

Den rekkefølgen de 4 vesenene er nevnt i Åp, løven, oksen, vesenet med menneskeansikt og ørnen, samsvarer med at når vi starter med løven i dyrekretsen og beveger oss mot klokken, så kommer deretter tyren, vannmannen og skorpionen. Det får meg til å bli overbevist om at de 4 vesenene samvarer med de 4 dyrekretstegnene.

Hva er det denne firkantkonstellasjonen vil fortelle oss?


Taurus
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Abelard
Medlem
**
Innlegg: 116
Registrert: 25-12-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 23-1-2005 kl 02:49


Siden kirkefaderen Irenaeus har det vært vanlig å tenke på disse fire dyrene som de fire evangelistene.[Edited on 23-1-2005 by Abelard]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Taurus
Juniorveteran
****
Innlegg: 395
Registrert: 21-1-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 30-1-2005 kl 00:05


Vel, Abelard, det kan tenkes at de 4 evangelistene kan tolkes inn i dette systemet, men i denne omgang tenkte jeg bare å tolke disse 4 vesenene som de nevnte dyrekretstegn.

Dyrekretsen (Zodiaken) henger sammen med årssyklusen. I årssyklusen er det 4 koordinater, vårjevndøgn (21. mars), sommersolverv (23. juni), høstjevndøgn (23. september) og vintersolverv (21. desember). Når man tegner en sirkel for årssyklusen og tegner streker mellom disse koordinatene inne i sirkelen, får man en likesidet firkant. Dette er den eneste måten å dele året inn i 4 like lange deler etter astronomiske begivenheter.

I 2000 år har solen stått i Fiskenes tegn ved vårjevndøgn. Før dette stod solen i Værens tegn ved vårjevndøgn. Det nøyaktige tidsrommet solen står i et stjernetegn ved vårjevndøgn er beregnet til 2160 år. Solen beveger seg altså bakover gjennom dyrekretsen ved vårjevndøgn og i løpet av 25920 år skal den ha tatt en hel runde gjennom dyrekretsen.

Årsaken til denne bevegelsen bakover er at jordaksen ikke står i den samme posisjonen hele tiden, men "raver" rundt og lager en kjegleformet bevegelse.

Solen vandrer gjennom dyrekretsen i løpet av året. Når nå solen i vel 2000 år har stått i Fiskenes tegn ved vårjevndøgn, medfører det at solen ved sommersolverv da har vært i Tvillingene, ved høstjevndøgn i Jomfruen og ved vintersolverv i Skytten. Da er vi kommet til tiden for et nytt skifte bakover i dyrekretsen der solen skal begynne å stå i Vannmannens tegn ved vårjevndøgn og derav følger det at solen ved sommersolverv da vil være i Tyren, ved høstjevndøgn i Løven og ved vintersolverv i Skorpionen (som da er blitt til en ørn).
Dette skiftet må kunne la seg tidfeste. Man kan lure på om det er denne nye konstellasjonen som nevnes i her:

Menneskesønnen kommer

Luk., 21:25 Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenning bruser. (min uthevning)

Det må ha skjedd for det ser ut til at vi er kommet dithen at "hav og brenning bruser".


Taurus
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Lionheart
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1041
Registrert: 25-1-2004
Bosted: Bergen, Norge
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 14-3-2005 kl 14:26


Jes 47, 13-14:

Du har trettet deg ut med dine mange råd. La bare astrologene, stjernekikkerne, som kjenner månedene på forhånd, stå fram og frelse deg fra alt det som skal komme over deg.
Se, de er bare som halm, ilden skal brenne dem opp. De kan ikke engang fri seg selv ut fra flammens makt. Dette er ikke noe kullstykke å varme seg på, eller noen ild til å sitte foran.

Jes 54,17: Dette er arven til Herrens tjenere og deres rettferdighet er fra Meg, sier Herren.
Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.

1Joh 4,10
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen