Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Skapelsen, fallet og gjenopprettelsen.
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 30-1-2015 kl 23:24
Skapelsen, fallet og gjenopprettelsen.


1 Mos 1,5 Og Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. Og det blev aften, og det blev morgen, første dag.

Når Gud skaper Lys hvor det da var mørkt blir det dag og der det er mørke/ ingenting er det natt ifølge logikken.

1 Mos 1,14 Og Gud sa: Det bli lys på himmelhvelvingen til å skille dagen fra natten! Og de skal være til tegn og fastsatte tider og dager og år.


Vi ser at Gud produserer her solen og dermed tid, altså 24 timers døgn som skapelsen foregår i.
1 Mos 2,2-4 Og Gud fullendte på den syvende dag det verk som han hadde gjort, og han hvilte på den syvende dag fra all den gjerning som han hadde gjort.

Og Gud velsignet den syvende dag og helliget den; for på den hvilte han fra all sin gjerning, den som Gud gjorde da han skapte. Dette er himmelens og jordens historie, da de blev skapt, den tid da Gud Herren gjorde jord og himmel:
Her ser vi at den Syvende dag, Sabbaten er signaturen og fullendelsen på Hans verk. Uten Sabbaten, den syvende dag inget Skaperverk. Han setter til side den Syvende dag til spesielt bruk, altså gjør den hellig og i tillegg velsigner Han den, altså løfter den opp over de andre 6 dagene. Sabbaten er satt til side og løftet opp til spesielt bruk, det mens Adam & Eva er der og hører på!

Israel blir påmint denne dag av Skaperen i de ti bud og Moses og Esekiel understreker betydningen for Israel slik.2 Mos 20,8-11 Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig!

Seks dager skal du arbeide og gjøre all din gjerning. Men den syvende dag er sabbat for Herren din Gud; da skal du intet arbeid gjøre, hverken du eller din sønn eller din datter, din tjener eller din tjenestepike eller ditt fe eller den fremmede som er hos dig innen dine porter.

For i seks dager gjorde Herren himmelen og jorden, havet og alt det som i dem er, og han hvilte på den syvende dag; derfor velsignet Herren sabbatsdagen og helliget den.


2 Mos 31,13 Tal til Israels barn og si: Mine sabbater skal I holde; for det er et tegn mellem mig og eder fra slekt til slekt, forat I skal vite at jeg er Herren som helliger eder.

Esek 20,12 Også mine sabbater gav jeg dem, så de skulde være til et tegn mellem mig og dem, forat de skulde vite at jeg er Herren, som helliger dem.

20,20 Og hellighold mine sabbater! De skal være til et tegn mellem mig og eder, forat I skal vite at jeg, Herren, er eders Gud.Alle som holder Sabbaten ser at Gud er Skaperen av universet og at han er Gud alene, de respekterer Skaperen og ærer Ham som Skaper og Gud av og i hele universet.

Senere ser vi at Eva faller for frsitelser hun selv vidreutvikler i sitt sinn og hjerte, basert på en løgn om at vi slettes ikke vil dø men selv bli lik vår Far, Gud, ja Skaperen selv.


1 Mos 3,4 Da sa slangen til kvinnen: I skal visselig ikke dø;

3,6 Og kvinnen så at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øinene, og at det var et prektig tre, siden en kunde få forstand av det, og hun tok av frukten og åt; og hun gav sin mann med sig, og han åt.Svært mange religiøse i denne verden har en tro som innebærer at vi er udødelige, kristendommen har desverre i stor grad adoptert New Age filosofi og det fordi man har innlatt seg inn i de tankebaner Eva falt for. Vi ser at fallet består av fristelser inne i eget sinn og hjerte, slik er det også i dag som det var for Eva men vi, som Jesus også ble fødes som vi skal være inn i en fallen syndig verden. Vel, bortsett fre degeneresjon da, som også Jesus var.

Man tror på sjelens udødelighet og/ eller at vår ånd lever videre etter at legemet dør. På den måten har skjærsilden og helveteslæren oppstått men også på Abels vei har darwinismen fått vind i seilene. Religiøse tror at man med kunnskap kan fremme Guds rike her på denne jord og arbeide oss opp til Hans standard og på den måten oppnå tilgang til Guds trone.

Saken er at kunnskap er null verd uten visdom fra Gud og med visdom kommer andre verdier, ett eksempel er her ydmykhet og Kjærlighet.

Heldigvis viste Jesus Adam og Eva Nådens vei tilbake til Ham, gjenopprettelsens vei hvor troen, håpet og kjærligheten var. Slik gjorde Han det og denne vei er den veien vi går på som tror Ham:


1 Mos 3,21-22 Og Gud Herren gjorde kjortler av skinn til Adam og hans hustru og klædde dem med.

Og Gud Herren sa:

Se, mennesket er blitt som en av oss til å kjenne godt og ondt; bare han nu ikke rekker ut sin hånd og tar også av livsens tre og eter og lever til evig tid!
Hele verdens historie på de 3 første kapitler i Guds ord!
Hebr 11,1-3 Men tro er full visshet om det som håpes, overbevisning om ting som ikke sees. For på grunn av den fikk de gamle godt vidnesbyrd.

Ved tro skjønner vi at verden er kommet i stand ved Guds ord, så det som sees, ikke blev til av det synlige.Joh 1,1 I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.

10-11 Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke. Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham.

14 Og Ordet blev kjød og tok bolig iblandt oss, og vi så hans herlighet - en herlighet som den en enbåren sønn har fra sin far

- full av nåde og sannhet.Hva tenker du om dette i Guds ord?

[Redigert den 30-1-2015 kl 22:25 av LeifG]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 8-2-2015 kl 23:09Helt siden skapelsen har gjennopprettelsen vært kjent. Adam og Eva fikk
høre Gud profetere om Kristus, oppstandelsen og frelsen.

I en bok som kalles Book of Adam and Eva finner vi disse versene:


Sitat:

Chapter XLIX - The first prophecy of the Resurrection.

1 Then the Word of God came and said:—

2 "O Adam, who counselled you, when you came out of the cave, to come to this place?"

3 And Adam said to God, "O Lord, we came to this place because of the heat of the fire, that came over us inside the cave."

4 Then the Lord God said to Adam, "O Adam, you dread the heat of fire for one night, but how will it be when you live in hell?

5 Yet, O Adam, don't be afraid, and don't believe that I have placed this dome of rock over you to plague you with it.

6 It came from Satan, who had promised you the Godhead and majesty. It is he who threw down this rock to kill you under it, and Eve with you, and thus to prevent you from living on the earth.

7 But, in mercy for you, just as that rock was falling down on you, I commanded it to form an dome over you; and the rock under you to lower itself.
8 And this sign, O Adam, will happen to Me at My coming on earth: Satan will raise the people of the Jews to put Me to death; and they will lay Me in a rock, and seal a large stone over Me, and I shall remain within that rock three days and three nights.9 But on the third day I shall rise again, and it shall be salvation to you, O Adam, and to your descendants, to believe in Me. But, O Adam, I will not bring you from under this rock until three days and three nights have passed."

10 And God withdrew His Word from Adam.

11 But Adam and Eve lived under the rock three days and three nights, as God had told them.

12 And God did so to them because they had left their cave and had come to this same place without God's order.

13 But, after three days and three nights, God created an opening in the dome of rock and allowed them to get out from under it. Their flesh was dried up, and their eyes and hearts were troubled from crying and sorrow.,
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 13-2-2015 kl 19:01


Jeg tviler på dette Scotty, det fordi Gud ikke forsvarer seg selv eller anklager Satan på denne måten. Satan blir avkledd selv ved sin natur uten at Gud trenger å forklare seg. Dessuten er det i Daniel 9 profetert at jødedommen skulle bringe Messias/ Jesus frem som Guds Lam, og en profeti vet man er sann når bildet er reellt det som skjer/ har skjedd. Ikke før, det som her kommer frem er en konkret ledende påstand. Det er ikke Guds ord og ikke Guds vilje.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen