Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Phil Johnson: «Er det et barn i det karismatiske badevannet?»
solbu
Administrator
*********


Avatar


Innlegg: 834
Registrert: 16-7-2003
Bosted: Hjemme
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 13-1-2015 kl 02:48
Phil Johnson: «Er det et barn i det karismatiske badevannet?»


Når man kritiserer karismatisk teologi og utfoldelse blir man ofte møtt med at man ikke må kaste barnet ut med badevannet. Phil Johnson stiller spørsmålet om det er noe barn i det forurensede vannet i det hele tatt.
Is there a baby in the charismatic bathwater? (Youtube)
Solbu - Pinseadministratoren
Mine innlegg er lisensiert under en Creative Commons license.
Vis brukerens profil Besøk brukerens hjemmeside Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2120
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 13-1-2015 kl 13:31


Tusen takk for den videoen Solbu. Veldig bra.

Som taleren her blir også jeg ofte sjokkert, ikke minst over utbredelsen det får.

Liksom litt vanskelig å finne ord, men regner med du forstår.

Stå på.

:up:
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2120
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 14-1-2015 kl 16:59
No baby in the charismatic bathwater


Men det er noe en skal være klar over når det gjelder dette og det er at det er utvilsomt ånd også i disse bevegelsene.

En kan ofte undre seg over hvor langt inne det sitter for mange å ta avstand fra dette. Jeg tror det kan ha nettopp med ånd å gjøre, de kan ha blitt påvirket av noe de ikke helt har kontroll over.

Husker Todd Bentley si en gang at de ofte hadde lange etter-møter hvor de la hendene på folk for det det egentlig dreide seg om var å få denne salvelsen ut til flest mulig. Og etter å ha blitt lagt hendene på kunne en se hvordan mange av dem lå og vred seg på gulvet med merkelige lyder og fråde om munnen. Så en ting er sikkert, det er nok likevel ikke helt tomt dette karismatiske smørjevannet.

Vær derfor litt på vakt om noen fra disse kretsene skulle bli litt overivrig med hendene sine - det fins intet vakuum for ånd.[Redigert den 14-1-2015 kl 16:24 av gana]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
gana
Storposter
*******
Innlegg: 2120
Registrert: 21-7-2003
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 20-8-2016 kl 08:41


https://www.youtube.com/watch?v=053tFczE4QM
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
PeterDJ
Veteran
*****


Avatar


Innlegg: 711
Registrert: 10-7-2004
Bosted: Mosjøen
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 29-9-2018 kl 06:36


Tror dere det er farlig å bli bedt for av noen med demoniske/urene ånder såfremt man selv søker Jesus og ikke selv tror på de demoniske lærdommene? Hvilken ånd er sterkest? Det er jo Den Hellige Ånd.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 29-9-2018 kl 10:35


Ved slike spørsmål må vi gå til Guds ord og Jesus. Det er i grunnen flere poenger som er verd å ta med seg.

• Den onde fremstår som gjennomtenkt, interessant og smart, det er slik han lurte Eva inn i hans tankebaner og med det kom mennesket inn i trelldom. Det var det med rustningen.. . :)
• Da Jesus ble fristet var Han særdeles konkret og viste til Guds ord, «Det står skrevet». Med det avviste Han enhver form for kommunikasjon på deres felt eller deres måte å tenke og føle på. Han viste de hvor skapet står og med det viste Han hvem Han tilhørte.
• Om vi går modig inn i slike situasjoner, i tro og mener vi uansett er trygge frister vi Gud, ja vi stoler på at Han passer på oss i løvens hule uten at Han har bedt oss gå inn der.
• De siste store prøvelser vil gå på om hvordan vi forholder oss til Guds ord, om vi tror Ham eller ikke. Djevelen vil bedra ved hjelp av ild fra himmelen, kraftige undere, som om denne ild og undere er fra Gud og det med Guds velsignelser. Det er opp til oss hvilken ånd vi holder oss til og Guds Ånd vil holde seg til de som ærer konkret og synlig Ham i denne verden. Om vi ikke viser det vil Han trekke seg tilbake for det ligger ikke i Hans natur å hverken forsvare seg eller presse seg frem. Vi må ha kjærlighet til det som er sant og rett, og hate det motsatte.
• Om noen er kraftig bedratt trenger de å får høre om Guds ord og se sannheter der, vi kan ikke og bør ikke smiske for å få innpass men vise en karakter som ikke lar noe usant komme inn i fundamentet for tanker og følelser i Guds rike. Guds rike er jo inne i oss og om det fundament som Guds rike skal sitte på inne i oss ikke er rent, hva og hvem er det da vi tror på?
Husk at vi i oss selv ikke er rene men vår tro er ren og det er den/ Han i oss som skal gjøre oss rene. Frelsesplanen og Kristus korsfestet gjør oss rene om vi tror på og går på den veien Han gikk opp for oss.
• Den onde avviser fundamentalt og bevisst frelsen i det hellige liv mens hans bedratte barn gjerne ikke kjenner til den konkrete frelsens vei igjennom Kristus korsfestet.
Deres frelsesvei dreier seg om hvordan få ett evig liv med Jeget og egoet til fri utfoldelse igjennom å nyte eller dyrke det skapte. Altså hva Jeg vil, hva Jeg Er og det er en helt annen natur enn hva som ligger til grunn for Nestekjærlighet og da Guddommelig natur.
Det er det grunnleggende som er forskjellig og derfor vil det komme til en konfrontasjon om man går inn i løvens hule på deres premisser, med deres far ved deres side for så vise at Du må dø fra deg selv for at deres far skal miste sitt grep om dem.
Det er ikke slik Gud spiller ut sin frelse og slik skal heller ikke vi, vær konkret og søker de sannheten vil de gripe etter den nå eller senere. Så korn og sett frem vann men lur de ikke slik Djevelen gjør.


Frelse fra løgn og bedrag, svik og annet elendighet er noe vi må velge grunnleggende bort og da må det tas med rota. Inngangen fra oss til dette valg kan ikke komme via ei bakdør, hånd i hånd med den onde langt inne i elendigheten. Det fordi det er på den veien Eva innlot seg da hun falt, og den ondes eneste mål er å legge skylde på Gud for hva som er blitt rett og galt slik at han kan gå fri i ditt hode og hjerte og med det slippe ildsjøen. Med andre ord få deg inn på hans side uansett om du har skjønt det eller ei.


Derfor, gjør som Jesus og de demonske vil ikke ha noe med deg å gjøre men om det er noen der som søker Sannheten vil de forlate de demoniske og bli med Ham der oppe. :)
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen