Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
 Sider:  1  
Forfatter: Tittel: Hjørnestein bygd på sand
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 26-12-2014 kl 22:27
Hjørnestein bygd på sand


I katekismen finner man mange vendinger for å forsvare ens religion. Her kopierer jeg noen sider ifra Den Romerske Kirkes Katolske Katekisme.

491. (411) Gjennom århundrenes gang er Kirken blitt klar over at Maria, "full av nåde" fra Gud (Luk 1, 28), var blitt gjenløst allerede da hun ble unnfanget. Det er dette som bekjennes ved dogmet om den ubesmittede unnfangelse som ble kunngjort i 1854 av pave Pius 9.:

Den saligste Jomfru Maria ble, fra det første øyeblikk av sin unnfangelse, ved en særlig nåde og gunst fra den allmektige Gud, med henblikk på Jesu Kristi, menneskeslektens frelsers fortjenester, bevart ubesmittet av den opprinnelige synds flekk. 615

492. (2011, 1077) Denne "enestående hellighetsglans" som hun "fra unnfangelsens første stund var blitt preget av", 616 kommer fra Kristus alene:Katolsk lære sier altså på grunnlag av Pave Pius 9. at Maria ikke hadde del i verdens synd på noen måte. Hun var altså fri for fallen natur og syndig kjøds krefter.


499. Ved å fordype sin tro på Maria som jomfru og mor er Kirken blitt ført til å bekjenne at hun virkelig var og alltid forble jomfru, 635 selv da hun fødte Guds menneskevordne Sønn. 636 Kristi fødsel hadde nemlig "ikke krenket, men stadfestet hennes jomfruenhet". 637 Kirkens liturgi feirer Maria som Aeiparthenos, "alltid jomfru".638

500. Mot dette innvendes det undertiden at Skriften nevner Jesu brødre og søstre.639 Kirken har alltid forstått disse stedene slik at de ikke henviser til andre barn av Jomfru Maria. Jakob og Josef, "Jesu brødre" (Matt 13, 55), er nemlig sønner av en Maria som er Kristi disippel, 640

506. (148, 1814) Maria er jomfru fordi hennes jomfruelighet er tegn på den tro "som ingen tvil vansirer", 649 og på at hun av hele sitt hjerte gir seg over til Guds vilje. 650 Det er hennes tro som gir henne å bli Frelserens mor: "Salig er Maria, saligere fordi hun fikk Kristi tro enn fordi hun unnfanget Kristi legeme".651
Vi ser at Katolsk lære anser muligens at å ha seksuell omgang er urent. Det er vel derfor også presteskapet forbyr å gifte bort slik som Paulus forteller om. Med andre ord det er heller ikke rent at en kvinne og mann er sammen som ett bilde av Gud.966. (491) "Til sist, da den rene Jomfru, som helt hadde vært beskyttet mot den opprinnelige synds plett, hadde endt sitt jordiske liv, ble hun med legeme og sjel opptatt i den himmelske herlighet og av Herren opphøyet til alle tings dronning, for enda mer å bli likedannet med sin Sønn, Herrenes Herre, seierherre over synd og død".1546 Den hellige Jomfrus opptagelse i himmelen innebærer en særlig deltagelse i Sønnens oppstandelse og en foregripelse av de andre kristnes oppstandelse:

Da du fødte, forble du jomfru; da du sov inn, forlot du ikke verden, o du Guds Mor: du gikk tilbake til livets kilde, du som unnfanget den levende Gud, og som ved dine bønner frelste vår sjel fra døden.1547
Her gis jo Maria ære som ikke kan forsvares ut ifra skriften, hun opphøyes til himmeldronning og tar del i andres mulighet til oppstandelse, ved hennes bønner ble vi frelst i fra døden! Hun til og med gis den største æren for Sønnens oppstandelse!

Hvordan kan man forsvare en slik tro ut i fra skriften?
Ikke ett skriftsted kan brukes når man betrakter skriften alene og helhetelig i sin sammenheng så jeg spør hvordan er det mulig å tro slikt? Mennesker ber jo til henne og har sitt håp igjennom henne, til og med kneler man for henne og skriften er svært tydelig på slik tilbedelse og opphøyelse. Jeg forstår jo at selvrettferdige trosretninger har sine grunner for eksistens men her stilles da spørsmålet ut ifra hvordan det er mulig med skriften og forstanden/ logikken i behold.

Jeg tror man her blir svar skyldig.


Første gang gitt ut av meg i verdidebatt 15/6-2009
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 26-12-2014 kl 23:56


Sitat: skrevet av LeifG  

..Her gis jo Maria ære som ikke kan forsvares ut ifra skriften, ....

Da må du nok lese skriften på nytt, Leif

I Luk 1:48 sier den salige jomfru Maria "Fra nå av skal alle slekter prise meg salig" men det har ikke du noe særlig lyst til, fordi du ikke liker hverken henne eller noen av de andre hellige, som du mener er stein døde, uten noen som helst rolle i Guds rike (himmelriket)

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 27-12-2014 kl 01:34
Sitat:
46 And Mary said, My soul doth magnify the Lord,

47 And my spirit hath rejoiced in God my Saviour.

48 For he hath regarded the low estate of his handmaiden: for, behold, from henceforth all generations shall call me blessed.

49 For he that is mighty hath done to me great things; and holy is his name.

50 And his mercy is on them that fear him from generation to generation.


Dårlig oversettelse du har?
[Redigert den 26-12-2014 kl 00:44 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 09:31


Sitat: skrevet av Viking  

Dårlig oversettelse du har?


Det endrer svært lite, Viking Leif går nok ikke med på "Blessed Virgin Mary" heller. For ham eksistere ikke de hellige, rettere sagt han vil ikke at de skal ekistere. Et hårstrå eller er lommetørkle fra de hellige, gir ham grøssninger

Apg 19:11 "Gud lot helt uvanlige under skje ved Paulus’ hender. Det hendte til og med at folk tok tørklær og arbeidstøy som han hadde brukt, og la på de syke. Da slapp sykdommen taket, og de onde ånder fór ut av dem."

Matt 14,36 "De bad om at de bare måtte få røre ved kanten av kappen hans, og alle som gjorde det, ble friske."

Wikipedia "En relikvie (fra latin reliquiae, 'levning') er en kroppsdel fra eller gjenstand assosiert med en hellig person."

Paulus "Jeg som er den minste av de hellige" (Ef 3,8)[Redigert den 27-12-2014 kl 09:31 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 27-12-2014 kl 11:22


Jeg mener oversettelsen din er ubibelsk her.

Det er stor forskjell på "prise meg" og "Call me"

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 11:46


De som er hellige er de som tror Ham og holder Hans bud, DRKK tror Ham ikke og skriver om Hans bud så man kan tilbe døde, steiner, BAAL og andre avguder. Alle som tror og holder Hans bud er som sagt hellige og med de følger det visse ting, det fordi de gir æren til Skaperen ved sitt liv, DRKK gir æren i praksis til seg selv, de døde, det skapte og Satan selv.

Det er ikke så lenge til før verden atter igjen oppdager hva DRKK har gjort for noe, desverre er det da for sent for de som fremdeles tilber pavemaktens ordninger istedet for Gud og Hans bud, nådedøren er da stengt iflg. profetiene i Guds ord.. .

Jomfru Maria er forøvrig død og begravet, hun er nå bare støv/ jord men står mest sannsynlig opp når Jesus kommer igjen. Tenk hva hun vil tenke når hun ser hva Djevelens arbeidere har besudlet henne med, hun vil nok svelge tungt og gråte.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 11:54


Sitat: skrevet av Viking  
Jeg mener oversettelsen din er ubibelsk her.
Det er stor forskjell på "prise meg" og "Call me"

Kanskje "Call me" også er feil, Viking ? men det endre ikke det faktum at de hellige (the Saints) er noe Leif tar avstand fra, til tross for at de stadig nevnes i bibelen og utgjør de første kristne, de sanne kristne.

Rom 1,7 "Jeg hilser dere alle, som er elsket av Gud, dere hellige"
Rom 15,25 "Men nå drar jeg til Jerusalem med hjelpen til de hellige der. Menighetene i Makedonia og Akaia har bestemt at de vil samle inn en gave til de fattige blant de hellige i Jerusalem."
1 Kor 6,2 "Vet dere ikke at de hellige skal dømme verden?"
1 Kor 16,1 "Når det gjelder innsamlingen til de hellige"
2 Kor 13,12 "Alle de hellige her hilser dere."
Ef 1,1 "Paulus, etter Guds vilje Jesu Kristi apostel, hilser de hellige i Efesos"
Ef 3,18 "Da kan dere sammen med alle de hellige"
Fil 1,1 "Paulus og Timoteus, Jesu Kristi tjenere, hilser alle de hellige"
Fil 4,22 "Og alle de hellige hilser dere"
Kol 1,2 "Paulus, som etter Guds vilje er Kristi Jesu apostel, og vår bror Timoteus hilser de hellige i Kolossæ"
Filem 1,5 "For jeg hører om den kjærlighet du har til alle de hellige"
Hebr 13,24 "Hils alle deres ledere og alle de hellige!"
Åp 14,12 "Her gjelder det at de helligestår fast"

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 12:06


Sitat: skrevet av LeifG  
..Jomfru Maria er forøvrig død og begravet, hun er nå bare støv/ jord men står mest sannsynlig opp når Jesus kommer igjen....

Se der kommer det frem hva Leif mener om Saint Mary og alle de andre Saints (de hellige) eller helgnene som det heter på norsk. Han sier støv, fordi et lite hårstrå eller noe lignende, får ham til å løpe på dør. Hva kan det komme av ? kan det kanskje være slik som skriften sier.

Apg 19:11 "Gud lot helt uvanlige under skje ved Paulus’ hender. Det hendte til og med at folk tok tørklær og arbeidstøy som han hadde brukt, og la på de syke. Da slapp sykdommen taket, og de onde ånder fór ut av dem."

[Redigert den 27-12-2014 kl 11:07 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 13:04


1 Mos 3,19 I ditt ansikts sved skal du ete ditt brød, inntil du vender tilbake til jorden, for av den er du tatt; for støv er du, og til støv skal du vende tilbake.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 14:22


Sitat: skrevet av LeifG  
1 Mos 3,19 I ditt ansikts sved skal du ete ditt brød, inntil du vender tilbake til jorden, for av den er du tatt; for støv er du, og til støv skal du vende tilbake.


Fra og med Jesus Kristus er dette over, Leif

Profetene og alle de Hellige lever, les selv og tro

Matt 17:1 "Seks dager senere tok Jesus med seg Peter, Jakob og hans bror Johannes og førte dem opp på et høyt fjell, hvor de var alene. Der ble hans utseende forvandlet for øynene på dem; hans ansikt skinte som solen, og klærne ble hvite som lyset. Da viste Moses og Elia seg for dem og talte med ham."

Matt 22:32 "Jeg er Abrahams Gud og Isaks Gud og Jakobs Gud. Han er ikke en Gud for døde, men for levende."

Moses, Elia, Abraham, Isak, Jakob og de Hellige er levende, de er ikke døde eller støv som du sier.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 14:33


Moses, Elia og Enok er de eneste vi kjenner ved navn som er tatt med opp, hver til hver sin misjon. Moses ved at du kan reises opp etter din død. Elia ved at du kan reises opp levende og som ett bilde på den tid som nå snart kommer og Enok ved at om du vandrer med Gud så skal du slippe å se døden. Jakob, Abraham og Isak er død og begravet men vil stå opp på den siste dag. Det er i tillegg til Moses, Elia og Enok 21 andre som er reist opp men flere er det ikke iflg Guds ord.

Alle døde i Kristus vil stå opp på den siste dag, etter Dyrets Merke, etter at skålene har falt og det er ennå fremtid.Dan 12,2 Og de mange som sover i jordens muld, skal våkne op, somme til evig liv og somme til skam og evig avsky.

Dan 12,13 Men gå du din ende i møte! Du skal hvile og stå op til din lodd ved dagenes ende.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 14:57


Sitat: skrevet av LeifG  
Moses, Elia og Enok er de eneste vi kjenner ved navn som er tatt med opp, hver til hver sin misjon. Moses ved at du kan reises opp etter din død. Elia ved at du kan reises opp levende og som ett bilde på den tid som nå snart kommer og Enok ved at om du vandrer med Gud så skal du slippe å se døden. Jakob, Abraham og Isak er død og begravet men vil stå opp på den siste dag. Det er i tillegg til Moses, Elia og Enok 21 andre som er reist opp men flere er det ikke iflg Guds ord.

Alle døde i Kristus vil stå opp på den siste dag, etter Dyrets Merke, etter at skålene har falt og det er ennå fremtid.

Dan 12,2 Og de mange som sover i jordens muld, skal våkne op, somme til evig liv og somme til skam og evig avsky.

Dan 12,13 Men gå du din ende i møte! Du skal hvile og stå op til din lodd ved dagenes ende.


Det gamle testamentet er over, oppstandelsen av de døde begynnte i det første århundre, det er nå en stor menighet i himmelen, Jesus Kristus er ikke alene.

[Redigert den 27-12-2014 kl 14:00 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 15:11


Tror du virkelig Frelsesplanen Jesus la før verden ble dannet har spilt falitt?

Her presentert første gang:

1 Mos 3,21 Og Gud Herren gjorde kjortler av skinn til Adam og hans hustru og klædde dem med.

Adam og Eva, kledd i Kristus rettferdighets kledning, Guds Lam ble slaktet og de trodde på denne vei!

Av Guds nåde, rettferdiggjort ved tro alene!

Den gamle Pakt er en viderføring av dette bildet og den nye pakt er det Adam og Eva ble kledd i. GT er kvalitetssikringen av den nye pakts tro i NT. Den katolske katekisme er Babylons onde verk for å ødelegge Guds ord og sende tvil i verdens befolkning så de ikke skal tro Guds ord og kjenne Gud. Babylon er forvirring satt i system for å bedra enda mere.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 27-12-2014 kl 20:19


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  
Moses, Elia og Enok er de eneste vi kjenner ved navn som er tatt med opp, hver til hver sin misjon. Moses ved at du kan reises opp etter din død. Elia ved at du kan reises opp levende og som ett bilde på den tid som nå snart kommer og Enok ved at om du vandrer med Gud så skal du slippe å se døden. Jakob, Abraham og Isak er død og begravet men vil stå opp på den siste dag. Det er i tillegg til Moses, Elia og Enok 21 andre som er reist opp men flere er det ikke iflg Guds ord.

Alle døde i Kristus vil stå opp på den siste dag, etter Dyrets Merke, etter at skålene har falt og det er ennå fremtid.

Dan 12,2 Og de mange som sover i jordens muld, skal våkne op, somme til evig liv og somme til skam og evig avsky.

Dan 12,13 Men gå du din ende i møte! Du skal hvile og stå op til din lodd ved dagenes ende.


Det gamle testamentet er over, oppstandelsen av de døde begynnte i det første århundre, det er nå en stor menighet i himmelen, Jesus Kristus er ikke alene.

[Redigert den 27-12-2014 kl 14:00 av Jerusalem]


Det var da merkelig, ingen kan vel si at det gamle testamentet er over? Det er da Guds lære og profetier. Uten dette dokument ville en aldri forstå bibelen er min påstand.

Ikke rart at NT blir tolket feil når grunnlaget for forståelse blir oversett.:question:

.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 21:10


Sitat: skrevet av LeifG  
Tror du virkelig Frelsesplanen Jesus la før verden ble dannet har spilt falitt?

Her presentert første gang:

1 Mos 3,21 Og Gud Herren gjorde kjortler av skinn til Adam og hans hustru og klædde dem med.

Adam og Eva, kledd i Kristus rettferdighets kledning, Guds Lam ble slaktet og de trodde på denne vei!

Av Guds nåde, rettferdiggjort ved tro alene!

Den gamle Pakt er en viderføring av dette bildet og den nye pakt er det Adam og Eva ble kledd i. GT er kvalitetssikringen av den nye pakts tro i NT. Den katolske katekisme er Babylons onde verk for å ødelegge Guds ord og sende tvil i verdens befolkning så de ikke skal tro Guds ord og kjenne Gud. Babylon er forvirring satt i system for å bedra enda mere.

Den gamle pakt (gamletestamentet) er over, erstattet med den nye pakt (nytestamentet)
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 27-12-2014 kl 21:21


Den nye pakt står i GT, all tolkning av NT som IKKE stemmer med GT er løgn og bedrag, gitt av Satan/ antikrist selv så han kan bedra mennesker til å tro at han er Jesu vikar, eller tilslutt krampeaktig Jesus selv.


Matt 21,42 Jesus sier til dem: Har I aldri lest i skriftene: Den sten som bygningsmennene forkastet, den er blitt hjørnesten; av Herren er dette gjort, og det er underfullt i våre øine?

Mark 12,24 Jesus sa til dem: Er det ikke derfor I farer vill, fordi I ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds kraft?

Luk 24,45 Da oplot han deres forstand, så de kunde forstå skriftene.

Apg 17,11 Men disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika; de tok imot ordet med all godvilje, og gransket daglig i skriftene om det var således som det blev sagt dem.

Apg 18,28 for med kraft målbandt han jødene offentlig, idet han viste av skriftene at Jesus er Messias.

Rom 15,4 For alt som før er skrevet, det er skrevet oss til lærdom, forat vi skal ha håp ved det tålmod og den trøst som skriftene gir.

1 Kor 15,3 For jeg overgav eder blandt de første ting det som jeg selv mottok, at Kristus døde for våre synder efter skriftene,

1 Pet 1,10 Om denne frelse var det profetene gransket og ransaket, de som spådde om den nåde som I skulde få,
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 27-12-2014 kl 23:45


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  
Tror du virkelig Frelsesplanen Jesus la før verden ble dannet har spilt falitt?

Her presentert første gang:

1 Mos 3,21 Og Gud Herren gjorde kjortler av skinn til Adam og hans hustru og klædde dem med.

Adam og Eva, kledd i Kristus rettferdighets kledning, Guds Lam ble slaktet og de trodde på denne vei!

Av Guds nåde, rettferdiggjort ved tro alene!

Den gamle Pakt er en viderføring av dette bildet og den nye pakt er det Adam og Eva ble kledd i. GT er kvalitetssikringen av den nye pakts tro i NT. Den katolske katekisme er Babylons onde verk for å ødelegge Guds ord og sende tvil i verdens befolkning så de ikke skal tro Guds ord og kjenne Gud. Babylon er forvirring satt i system for å bedra enda mere.

Den gamle pakt (gamletestamentet) er over, erstattet med den nye pakt (nytestamentet)


Hvis du leser Jesaja og Jeremiah så finner du mye om den nye pakt. Du må lese profetiene for å gjenkjenne ting som skjer.

Å være uten profetiene er som å forsøke å brøyte fjellveien uten brøytestikker.:)
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-1-2015 kl 14:16


Sitat: skrevet av LeifG  
Den nye pakt står i GT,....


Luk 22,20 "Likeså tok han kalken etter måltidet og sa: «Denne kalk er den nye pakt"

1 Kor 11,25 "Likeså tok han kalken etter måltidet og sa: «Denne kalk er den nye pakt"

2 Kor 3,6 "en ny pakt, som ikke bygger på bokstav"

Hebr 8,7 "For hadde det ikke vært noe å utsette på den første pakt, hadde det ikke vært grunn til å sette en annen i stedet."


Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 1-1-2015 kl 16:46


Har sett litt på noen av skriftstedene du har gjengitt, men her er det stor forskjell på oversettelser. Jeg leser for øvrig KJV 1611.

Sitat:

20 Likewise also the cup after supper, saying, This cup is the new testament in my blood, which is shed for you.

25 After the same manner also he took the cup, when he had supped, saying, This cup is the new testament in my blood: this do ye, as oft as ye drink it, in remembrance of me.

6 Who also hath made us able ministers of the new testament; not of the letter, but of the spirit: for the letter killeth, but the spirit giveth life.Åssen bibel er det du leser, merkelig oversettelse.[Redigert den 1-1-2015 kl 15:48 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-1-2015 kl 17:21


Sitat: skrevet av Viking  
Har sett litt på noen av skriftstedene du har gjengitt, men her er det stor forskjell på oversettelser. Jeg leser for øvrig KJV 1611.

Sitat:

20 Likewise also the cup after supper, saying, This cup is the new testament in my blood, which is shed for you.

25 After the same manner also he took the cup, when he had supped, saying, This cup is the new testament in my blood: this do ye, as oft as ye drink it, in remembrance of me.

6 Who also hath made us able ministers of the new testament; not of the letter, but of the spirit: for the letter killeth, but the spirit giveth life.Åssen bibel er det du leser, merkelig oversettelse.


Ja "This cup is the new testament" som kom i stedet for gamle testamentets bokstav (letter)minister of the new testament[Redigert den 1-1-2015 kl 16:30 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 1-1-2015 kl 19:00


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av Viking  
Har sett litt på noen av skriftstedene du har gjengitt, men her er det stor forskjell på oversettelser. Jeg leser for øvrig KJV 1611.

Sitat:

20 Likewise also the cup after supper, saying, This cup is the new testament in my blood, which is shed for you.

25 After the same manner also he took the cup, when he had supped, saying, This cup is the new testament in my blood: this do ye, as oft as ye drink it, in remembrance of me.

6 Who also hath made us able ministers of the new testament; not of the letter, but of the spirit: for the letter killeth, but the spirit giveth life.Åssen bibel er det du leser, merkelig oversettelse.


Ja "This cup is the new testament" som kom i stedet for gamle testamentets bokstav (letter)minister of the new testament[Redigert den 1-1-2015 kl 16:30 av Jerusalem]


Hvilken oversettelse bruker du:question:

Den nye pakt og "testamente" er to forskjellig ord som ikke kan settes likhetstegn mellom når det gjelder profetiene om den nye pakt.
[Redigert den 1-1-2015 kl 18:02 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 1-1-2015 kl 19:42En kan ikke drøfte den nye pakt
uten å kjenne dens profetier i GT.


Sitat:

Jeremiah 31:

En ny pakt

31 Se, dager skal komme, sier Herren,
da jeg slutter en ny pakt
med Israels hus og Judas hus,

32 ikke som den pakten
jeg sluttet med fedrene deres
den dagen jeg tok dem i hånden
og førte dem ut av Egypt
;
den pakten brøt de,
enda jeg var deres herre, sier Herren.

33 Men dette er pakten jeg vil slutte
med Israels hus i dager som kommer,
sier Herren:
Jeg legger min lov i deres sinn
og skriver den i deres hjerte.
Jeg skal være deres Gud,
og de skal være mitt folk.

34 Da skal ingen lenger
undervise sin neste
og sin bror
og si: «Kjenn Herren!»
For de skal alle kjenne meg,
både små og store
, sier Herren.
For jeg vil tilgi skylden deres
og ikke lenger huske synden
.


Disse profetiene skal oppfylles til punkt og prikke i flg. Herren.
Altså gis det ikke rom for vide tolkninger som tvister den egentlige tekst.

Drkk og dnk har misforstått mye og tolker på misforståelsenes grunnmur. Derfor blir oversettelsene deretter også.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-1-2015 kl 23:04


DRKKs natur er avhengig av at man ikke skal håndhveve Guds ord over Pavens ord og tro. Paven står over Gud i deres tro og Gud Skaperen bøyer seg for Pavens ord.

Skjønner ikke at mennesker som leser Guds ord aksepterer Pavens ord over Guds ord. Jeg skjønner det ikke i det hele tatt, joda, jeg skjønner teorien men at noen virkelig svelger dette løgnerske svikefulle agn om de tror Gud og Guds ord, det skjønner jeg ikke. Også forsvare en slik åpenbar råtten løgn.. .
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-1-2015 kl 23:34


Sitat: skrevet av LeifG  
DRKKs natur er avhengig av at man ikke skal håndhveve Guds ord over Pavens ord og tro. Paven står over Gud i deres tro og Gud Skaperen bøyer seg for Pavens ord.

Skjønner ikke at mennesker som leser Guds ord aksepterer Pavens ord over Guds ord. Jeg skjønner det ikke i det hele tatt, joda, jeg skjønner teorien men at noen virkelig svelger dette løgnerske svikefulle agn om de tror Gud og Guds ord, det skjønner jeg ikke. Også forsvare en slik åpenbar råtten løgn.. .

Jesu Kristi ord er ikke løgn, når han sier "Denne kalk er den nye pakt" eller når han sier "Dette er mitt blod" så snakker han sant ! og ordene er like sanne når de utales av biskopen i Rom (paven) eller en prest hvor som helst på jorden.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 2-1-2015 kl 00:49
Sitat:

Luk. 22:20
20 Likewise also the cup after supper, saying, This cup is the new testament in my blood, which is shed for you.


En kan ikke referere til den nye pakt når det står skrevet; "the new testament in my blood".

Ikke rart det blir rom for feilaktige tolkninger. Du er et intelligent menneske og må vel fundere litt på det?

.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 17:17


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  
DRKKs natur er avhengig av at man ikke skal håndhveve Guds ord over Pavens ord og tro. Paven står over Gud i deres tro og Gud Skaperen bøyer seg for Pavens ord.

Skjønner ikke at mennesker som leser Guds ord aksepterer Pavens ord over Guds ord. Jeg skjønner det ikke i det hele tatt, joda, jeg skjønner teorien men at noen virkelig svelger dette løgnerske svikefulle agn om de tror Gud og Guds ord, det skjønner jeg ikke. Også forsvare en slik åpenbar råtten løgn.. .

Jesu Kristi ord er ikke løgn, når han sier "Denne kalk er den nye pakt" eller når han sier "Dette er mitt blod" så snakker han sant ! og ordene er like sanne når de utales av biskopen i Rom (paven) eller en prest hvor som helst på jorden.


Jesus lyver ikke men Pavedømmet lyver om hva Jesus sier. Guds ord er åndelig gitt til åndelige, det er ikke kjødelig gitt til å leses kjødelig, av kjødelige og tolket kjødelig av kjødelige. Blod er åndelig sett LIV, i Guds ord. Den nye pakt er beskrevet i detalj i GT og disse detaljer er beskrevet skjedd og forstått i NT.

Hva skjer her åndelig med "kalken":

Luk 22,42 Fader! om du vil, da la denne kalk gå mig forbi! Dog, skje ikke min vilje, men din!

Mark 10,38 Men Jesus sa til dem:
I vet ikke hvad det er I ber om. Kan I drikke den kalk jeg drikker, eller døpes med den dåp jeg døpes med?

1 Kor 11,25 Likeså også kalken efter aftensmåltidet, idet han sa:
Denne kalk er den nye pakt i mitt blod; gjør dette, så ofte som I drikker den, til minne om mig!

Matt 26,27-29 Og han tok en kalk og takket, gav dem og sa: Drikk alle derav!

For dette er mitt blod, den nye pakts blod, som utgydes for mange til syndenes forlatelse. Men jeg sier eder:

Fra nu av skal jeg ikke drikke av denne vintreets frukt, før den dag da jeg skal drikke den ny med eder i min Faders rike.


En pakt er en allianse, en personlig allianse med Gud Faderen og blodet er hellig fordi livet er i blodet. Vi skal drikke vin til minne om Ham og merk at den beste vinene på den tid faktisk alltid var alkoholfri, alltid.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 2-1-2015 kl 18:37Sitat:

1. Kor. 11

25 After the same manner also he took the cup, when he had supped, saying, This cup is the new testament in my blood: this do ye, as oft as ye drink it, in remembrance of me.


Jeg syntes det er forskjell på
den nye pakt og new testament.

Bibelen gir ikke meg bekjent at disse uttrykkene kan likestilles.

.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 20:23


Ett testamente er også en avtale/ overenskomst/ allianse imellom Gud og mennesket.

Det denne pakt gir er tilgivelse for synd igjennom Jesu offer og Jesu liv. Jesu liv er det som behager Faderen og Jesu liv er det liv som gjør Faderens vilje, bare ett slikt liv er også bare det som kan ofres for alll verdens synd.

Å tro på dette blod er veien ut av synd og det går i ett med den første offer Adam og Eva gjorde slik at de ble kledd i Kristi rettferdighets kledning. Alle allianser/ pakter har dette blod/ liv i seg. Abel hadde det, ei Kain hvor DRKK i dag går på Kains vei.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 2-1-2015 kl 21:31Denne kalk er den nye pakt i mitt blod

Denne kalk er det nye testament i mitt blod

Når en da benytter den nye pakt
i stedet for det nye testament vil det
kollidere men hva DEN NYE PAKT er.

Den nye pakt er en "hendelse" der Gud kommer
med lovnader til sitt folk, der "det nye testamentet i mitt blod"
er innlemmet i denne hendelsen som er en del av oppfyllelsen av den nye pakt (Jeremiah 31:31).

.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 21:45


Det er jo nettopp det Han gjør her, rett før, dagen før korsfestelsen året 30 gir Han den nye pakt til Israels hus og Judas hus. Det etter profetien i Daniel 9, hvor dette da er midt i den siste uken.

3,5 år etterpå innlemmes hedningene inn i denne nye pakt og Herren skriver nå Sin lov i vårt sinn og hjerter, en ny frisk ånd får vi også. Døren er åpnet for den som virkelig søker Ham, dørklinken er der.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 21:47


Se i grunntekstene og se Frelsen Han kommer med, hva den dreier seg om og da er ikke oversettelse til testamente eller ett annet ord som for eksempel pakt noe forskjell.

Begge er en personlig tros-allianse/ kontrakt med Faderen.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 21:49


Testament i NT:

G1242
διαθήκη
diathēkē
dee-ath-ay'-kay
From G1303; properly a disposition, that is, (specifically) a contract (especially a devisory will): - covenant, testament.

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 2-1-2015 kl 21:59


Sitat: skrevet av LeifG  
Det er jo nettopp det Han gjør her, rett før, dagen før korsfestelsen året 30 gir Han den nye pakt til Israels hus og Judas hus. Det etter profetien i Daniel 9, hvor dette da er midt i den siste uken.

3,5 år etterpå innlemmes hedningene inn i denne nye pakt og Herren skriver nå Sin lov i vårt sinn og hjerter, en ny frisk ånd får vi også. Døren er åpnet for den som virkelig søker Ham, dørklinken er der.


Jeremiah sier jo greit hva dette dreier seg om i 31:31.
Han gjengir Guds ord i denne profetien. Her sier Gud hvem
som er Hans folk og hvilke lovnader Han kommer med.
Noe som mange ikke har sett, de vet ikke hvem Israels- og Judah hus er.

.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 2-1-2015 kl 22:23


Vel, det gis dette hus i år 30 og inkluderer/ poder inn i stammen hedningene i år 33.Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 00:46


Sitat: skrevet av LeifG  
Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  
DRKKs natur er avhengig av at man ikke skal håndhveve Guds ord over Pavens ord og tro. Paven står over Gud i deres tro og Gud Skaperen bøyer seg for Pavens ord.

Skjønner ikke at mennesker som leser Guds ord aksepterer Pavens ord over Guds ord. Jeg skjønner det ikke i det hele tatt, joda, jeg skjønner teorien men at noen virkelig svelger dette løgnerske svikefulle agn om de tror Gud og Guds ord, det skjønner jeg ikke. Også forsvare en slik åpenbar råtten løgn.. .

Jesu Kristi ord er ikke løgn, når han sier "Denne kalk er den nye pakt" eller når han sier "Dette er mitt blod" så snakker han sant ! og ordene er like sanne når de utales av biskopen i Rom (paven) eller en prest hvor som helst på jorden.

Jesus lyver ikke men Pavedømmet lyver om hva Jesus sier. Guds ord er åndelig gitt til åndelige, det er ikke kjødelig gitt til å leses kjødelig, av kjødelige og tolket kjødelig av kjødelige. Blod er åndelig sett LIV, i Guds ord.....

Når biskopen i Rom (paven) eller en prest hvor som helst på jorden, ordrett gjengir det Jesus Kristus sier, snakker de selvsagt sant. Det er du som lyver, når du bortforklarer hva Jesus Kristus sier.

Når man drikker Jesu Kristi blod, inngår man i et livsfelleskap med ham. Når man spiser Jesu Kristi kropp inngår man i et kroppsfelleskap med ham, blir Kristi kropp. Når man tar til seg Jesu Kristi ord, inngår man i et åndsfelleskap med ham.

1 Kor 10,16 "Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det oss ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi legeme? Fordi det er ett brød, er vi alle ett legeme"

1 Kor 12,27 "Dere er Kristi legeme"[Redigert den 2-1-2015 kl 23:48 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 10:07


Du er ikke fri Jerusalem, du tror ikke på frelsen fra synd slik at Han har noen å dele Sin Kjærlighet med. Slik at Han kan kalle deg i sannhet sin bror eller søster.

Ingenting av det du har over sier er jeg uenig i men du forstår ikke det åndelige her. Det eneste jeg påpeker her over er at du setter Paven eller presten over Guds ord her. Det er de som bestemmer hva du skal tro, sier og tror du.

Guds ord sier at det er Faderen som skal lære enhver troens sannheter og dybder, vi mennesker sår kun tørt korn mens Han der oppe vanner så dette tørre korn kan vokse inne i oss.

Joh 6,32-38 Jesus sa til dem: Sannelig, sannelig sier jeg eder: Moses har ikke gitt eder brødet fra himmelen, men min Fader gir eder det sanne brød fra himmelen; 33 for Guds brød er det som kommer ned fra himmelen og gir verden liv. 34 De sa da til ham: Herre, gi oss alltid dette brød! 35 Jesus sa til dem: Jeg er livsens brød; den som kommer til mig, skal ikke hungre, og den som tror på mig, skal aldri nogensinne tørste. 36 Men jeg har sagt eder at I har sett mig og tror dog ikke. 37 Alle de som Faderen gir mig, kommer til mig, og den som kommer til mig, vil jeg ingenlunde støte ut; 38 for jeg er kommet ned fra himmelen, ikke for å gjøre min vilje, men for å gjøre hans vilje som har sendt mig,
Joh 6,41 Da knurret jødene over ham fordi han sa: Jeg er det brød som er kommet ned fra himmelen,
Joh 6,45 Det står skrevet i profetene: Og de skal alle være lært av Gud. Hver den som hører av Faderen og lærer, han kommer til mig.
Joh 6,47-51 Sannelig, sannelig sier jeg eder: Den som tror, har evig liv. 48 Jeg er livsens brød. Eders fedre åt manna i ørkenen og døde; dette er det brød som kommer ned fra himmelen, forat en skal ete av det og ikke dø.

Jeg er det levende brød, som er kommet ned fra himmelen; om nogen eter av dette brød, skal han leve evindelig; og det brød jeg vil gi, er mitt kjød, som jeg vil gi for verdens liv.

Joh 6,53-57 Jesus sa da til dem: Sannelig, sannelig sier jeg eder: Dersom I ikke eter Menneskesønnens kjød og drikker hans blod, har I ikke liv i eder. Den som eter mitt kjød og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal opreise ham på den ytterste dag; for mitt kjød er i sannhet mat, og mitt blod er i sannhet drikke. Den som eter mitt kjød og drikker mitt blod, han blir i mig og jeg i ham.

Likesom den levende Fader har utsendt mig, og jeg lever ved Faderen, således skal også den som eter mig, leve ved mig.

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Om du leser dette kjødelig vil du tro du eter Hans reelle kropp og drikker Hans reelle blod men er du åndelig og leser åndelig, ja tror ånden vil du også forstå det åndelige ord. Blodet er alltid livet og Guds ord er brød, ja Ordet ble kjød.
Leser du Guds ord så ser du at enhver som ikke tror Jesus på Hans ord blior foraktelig og sier at de må spise Hans relle kjøtt for å bli frelst, altå kannibaler men de som tror forstår hva Han snakker om.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 12:54
Sitat:


Pave Sergius III (904-911) tilranet seg pavetittelen ved mord. Baronius kalte ham et monster. En annen kirkehistoriker (Gregovius) be skriver denne paven som en terroriserende kriminell. De syv årene Sergius satt på Peters trone, gjorde han pavepalasset til et horehus og en drikkebule. Sammen med sine Semiramis-lignende tempelhorer, (favorittene var Marozia og Theodora), levde han sterkt og brutalt, og prioriterte likesinnede kjeltringer når nye kirkelige utnevnelser skulle finne sted.

Pave Johannes X (914-928) kjøpte seg paveembetet. Biskop Liutprand av Cremona forteller i sin historiebok at denne paven levde som en gris og ble til slutt myrdet av sin elskerinne.

Pave Boniface VII (984-985) hadde en hær av profesjonelle tyver som skaffet ham brukbar økonomi. Biskopen i Orleans kalte denne paven et bloddryppende monster som vasser i hor og skitt, en antikrist i Guds tempel. Da han døde, ble han slept gjennom Roms gater mens innbyggerne jublet.

Pave Johannes XV (985-996) delte pavekirkens penger mellom sine mange familiemedlemmer. De ble alle til slutt sittende med store gods og rikdommer.

Benedikt VIII (1012-1024) kjøpte pavetittelen. Men siden han var en helt alminnelig borger og forretningsmann, måtte han bli ordinert som prest, biskop, kardinal og pave på èn dag. Det tok litt tid, men lot seg ordne, siden han var meget rik.

Pave Benedikt IX (1033-1045) ble pave da han var 12 år gammel. Han myrdet, horet og ranet pilgrimer helt åpenlyst, men ingen kunne gjøre noe siden han var Jesu vikar. The Catholic Encyclopedia skriver at han var en vanære for Peters trone. Vi kan tilslutte oss konk-lusjonen.

Pave Clement II ble i 1046 utnevnt til pave av Kong Henry III, ikke fordi han var særlig brukbar, men fordi det ikke fantes en eneste prest, biskop eller kardinal i Rom som ikke levde i hor, utbredt umoral og kriminalitet.

Pave Innocent III (1198-1216) var nok ikke så uskyldig som navnet indikerer. (Innocent betyr uskyldig.) Han begynte inkvisisjonen, og det er antatt at han alene fikk ca. 1 million mennesker myrdet før han selv kom til veis ende.

Pave Boniface VIII (1294-1303) blir beskrevet på følgende måte i Den katolske kirkes egen litteratur. Det er vanskelig å navngi en synd og en forbrytelse denne paven ikke utførte. Det må ha vært vrient å kalle seg Jesu vikar med et slikt rykte. Denne paven var kjent for sine kraftige uttalelser og omdefineringer. En av dem var: Å hore med unge menn og kvinner er ikke mer syndig enn å gni seg i hendene. Denne paven erklærte seg å være ateist og kalte Jesus en hykler. Det var denne ateisten, gudsbespotteren, morderen og ransmannen, som i 1302 erklærte det kjente katolske dogmet Unam Sanctum, som i dag anerkjennes av kirken å være en guddommelig åpenbaring. Dette dogmet hevder at den katolske kirke er den eneste sanne kirke, og den eneste frelsesformidler. Dogmet sier at utenfor den katolske kirke, finnes ingen frelse og at alle derfor må inn under den romerske Pontiffs autoritet. Denne erklæringen ble igjen stadfestet i 2. Vatikankonsil (1962) og ble i 1992 påpekt å være denne kirkens hovedmotiv for alt økumeniske arbeid. Erklæringen er gjentatt fra Vatikanet i år 2000. Mange protestantiske kirkesamfunn er tydeligvis enige med pave Bonifaces guddommelige dekret. Den katolske kirke sier at uansett hva en pave gjør, er eller sier, kan vi ikke opphøre med å være ham lydig, siden han er Jesu vikar på jorden, Catholic Encyclopedia vol. 4, side 435.

Pave Johannes XXIII (1410-1415) (må ikke forveksles med en pave i vårt århundre med samme navn), ble anklaget av 37 vitner som hadde sett ham begå hor, incest, ran og mord. Det ble dokumentert at han hadde voldtatt over 300 nonner.

Pave Pius II (1458-1464) hadde flere barn enn han kunne telle. Han arrangerte åpne kurs og demonstrasjoner for prester og biskoper, om hvordan kvinner kunne forføres og hvordan variert og spennende sex kunne oppnås med tilfeldige kvinner. Det rapporteres at hans kurs var meget populære og godt besøkte.

Pave Sixtus IV (1471-1484) auksjonerte kirkelige embeter til høystbydende. Han utnevnte 8 nevøer til kardinaler, noen av dem var smågutter.

Pave Innocent VII (1484-1492) hadde barn med 16 ulike kvinner. Han solgte også presteembeter.

Pave Alexander VI (1492-1503) hadde en rekke sexorgier i Vatikanet. En av dem, den 31 oktober 1501, er ganske detaljert beskrevet. Femti nakne kvinner tjente gjestene, og premier ble utdelt til prester og biskoper som hadde flest samleier i løpet av festen.

Det får være nok - mer enn nok, og vi må beklage at en del vemmelige aktiviteter er gitt ord i denne rapporten. Finner du at dette er menn som i sin overgivelse til Gud og sitt rene omvendte liv, viderefører Jesu Kristi lære? Vil du ha tillit til at de tenkte og resonnerte på en slik måte at Guds Ånd kunne bruke dem til å ivareta Bibelens sannheter og prioriteringer? Den katolske kirke påstår at disse pavenes ville, ugudelige og syndige liv, ikke på noen måte hindret en hellig Gud å bruke dem som sine vikarer på jorden og formidle gjennom dem flere av de dogmer som kirken i dag hevder er gitt av Gud.

Pavene er ikke og har aldri vært verken Jesu vikarer eller Peters etterfølgere. De er øversteprester for Babylonreligionens hedenske og okkulte lære. Dette er frafallsreligionen Åpenbaringsboken omtaler som den troløse skjøgen som står Gud imot og kalles Antikrist. Den katolske kirke er ikke en kristen kirke, men like fullt er det denne religionen som nå har teologiske samtaler med omtrent alle kirkesamfunn, slik at ideologiske uenigheter kan ryddes av veien og lede til den store og nye verdensreligionen med Jesu Kristi vikar i Rom som alle religioners overhode. Millioner av oppriktige mennesker er fanget i uvitenhet i denne ideologien. De skal kalles ut og bli kjent med Bibelens frelsesbudskap. Millioner avprotestanter er fascinert av denne kirkens makt og innflytelse, og suges inn i dens klør. De fleste vil våkne for sent, men det behøver ikke du gjøre.

Og jeg så et av hodene hans, som om det var blitt dødelig såret, og hans dødelige sår ble legt. Og hele verden undret seg og fulgte etter dyret, Åp. 13:3.

Alle som bor på jorden, skal tilbe ham, de som ikke har navnene sine skrevet i Livets bok hos Lammet.., Åp. 13:8.

Kongene på jorden drev hor med henne, og de som bor på jorden, ble drukne av hennes horevin, Åp. 17:2.

Og han ropte med kraftig røst og sa: Falt falt er den store Babylon, og hun er blitt et bosted for demoner, et fengsel for hver uren ånd og et bur for hver uren og forhatt fugl. Åp. 18:2.

Og jeg hørte en annen røst fra himmelen, som sa: Kom ut fra henne, mitt folk, for at dere ikke skal bli delaktige i hennes synder, og for at dere ikke skal få noen av hennes plager. For syndene hennes har nådd helt til himmelen, og Gud har husket hennes gjerninger, Åp. 18:4.5.[Redigert den 3-1-2015 kl 11:55 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 13:31


Sitat: skrevet av LeifG  
Du er ikke fri Jerusalem, du tror ikke på frelsen fra synd slik at Han har noen å dele Sin Kjærlighet med. Slik at Han kan kalle deg i sannhet sin bror eller søster.

Ingenting av det du har over sier er jeg uenig i men du forstår ikke det åndelige her. Det eneste jeg påpeker her over er at du setter Paven eller presten over Guds ord her. Det er de som bestemmer hva du skal tro, sier og tror du....

Nonsense, Leif

Det at biskopen i Rom (paven) eller en prest hvor som helst på jorden, utaler Jesu Kristi ord, betyr ikke at ordene er deres, det er fortsatt Jesus Kristus som taler.

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 13:46


Sitat: skrevet av LeifG  

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Det er Ånden som gjør levende, kjødet (i seg selv) gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.

Det er Jesu Kristi ord, som gjør kjødet (brødet) levende, gir kjødet ånd.

Joh 6,51 "Jeg er det levende brød"

Med andre ord, hvis du spiser brødet uten å tro det Jesus Kristus sier om brødet, gagner brødet intet. Hvis du derimot spiser brødet, samtidig som du tror det Jesus Kristus sier om brødet, blir brødet livgivende.

Med tanke på alle de miraklene Jesus Kristus gjorde med sine ord, skulle ikke dette være så vanskelig å forstå ? Med sine ord, helbredet han syke, vekket opp døde, forbannet fikentreet, stilnet vinden og sjøen.

Det er enorm makt i Jesu Kristi ord !

[Redigert den 3-1-2015 kl 13:44 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 15:56Et fint vers Joh. 5:

Sitat:

51 I am the living bread which came down from heaven: if any man eat of this bread, he shall live for ever: and the bread that I will give is my flesh, which I will give for the life of the world.


Han sa også dette:


Sitat:

The Jews therefore strove among themselves, saying, How can this man give us his flesh to eat? 53 Then Jesus said unto them, Verily, verily, I say unto you, Except ye eat the flesh of the Son of man, and drink his blood, ye have no life in you.
Paven er vel son of man.[Redigert den 3-1-2015 kl 15:01 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 16:29


Jesus er Ordet (brødet), ja sannheten, Han er Liv, Han er Livet (Blodet) og denne ånd gir liv.

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Kjødet gangner intet sier Jesus og det har Han rett i for kjødet er den natur vi lar oss lede av uten Gud i oss. Vi er da kjødelige. For å forstå Ordet må Ånden lede oss og ikke kjødets natur når vi leser Guds Ord.
Jeus gjør Sin Fars vilje i kjød, i kjøds natur og viser oss at vi kan frelses fra synd om vi lar Ånden arbeide i oss. Vi leser da Guds ord i ånden og ikke kjødelig.

Spise Jesu kjød betyr å akseptere/ å ta til seg at Jesus ikke gjorde sin vilje i kjød, som vi er i, ei heller her da underordnet Sin vilje som Gud men Faderens vilje der oppe over kjøds vilje. Ikke hva Jeg vil men hva Far vil. Det er å ta til seg det Guddommelige krever av oss i kjød for at Faderen kan lære oss noe som helst. Å spise Hans kjød betyr å la seg innta av Guddommelig natur istedet for fallen syndig natur i vårt kjød her og nå. Det betyr å adoptere Guds kraft i seg likt Jesu gjorde, til Hans etterfølgelse og til Hans ære.

Å drikke Hans blod betyr å la Hans liv leve ut i oss, Hans ånd i oss, istedet for den ånd som kommer av vårt falne syndig Jeg. Det betyr å bytte vekk det gamle og inn med det nye i Kristus alene, det betyr å være villig til å dø fra seg selv til Hans under i oss.


Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 16:50


Sitat: skrevet av LeifG  

Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Det er Ånden som gjør levende, kjødet (i seg selv) gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.

Det er Jesu Kristi ord, som gjør kjødet (brødet) levende, gir kjødet ånd.

Joh 6,51 "Jeg er det levende brød"

Med andre ord, hvis du spiser brødet uten å tro det Jesus Kristus sier om brødet, gagner brødet intet. Hvis du derimot spiser brødet, samtidig som du tror det Jesus Kristus sier om brødet, blir brødet livgivende.

Med tanke på alle de miraklene Jesus Kristus gjorde med sine ord, skulle ikke dette være så vanskelig å forstå ? Med sine ord, helbredet han syke, vekket opp døde, forbannet fikentreet, stilnet vinden og sjøen.

Det er enorm makt i Jesu Kristi ord !

Jesus er Ordet (brødet), ja sannheten, Han er Liv, Han er Livet (Blodet) og denne ånd gir liv.

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Kjødet gangner intet sier Jesus og det har Han rett i for kjødet er den natur vi lar oss lede av uten Gud i oss. Vi er da kjødelige. For å forstå Ordet må Ånden lede oss og ikke kjødets natur når vi leser Guds Ord.
Jeus gjør Sin Fars vilje i kjød, i kjøds natur og viser oss at vi kan frelses fra synd om vi lar Ånden arbeide i oss. Vi leser da Guds ord i ånden og ikke kjødelig.

Spise Jesu kjød betyr å akseptere/ å ta til seg at Jesus ikke gjorde sin vilje i kjød, som vi er i, ei heller her da underordnet Sin vilje som Gud men Faderens vilje der oppe over kjøds vilje. Ikke hva Jeg vil men hva Far vil. Det er å ta til seg det Guddommelige krever av oss i kjød for at Faderen kan lære oss noe som helst. Å spise Hans kjød betyr å la seg innta av Guddommelig natur istedet for fallen syndig natur i vårt kjød her og nå. Det betyr å adoptere Guds kraft i seg likt Jesu gjorde, til Hans etterfølgelse og til Hans ære.

Å drikke Hans blod betyr å la Hans liv leve ut i oss, Hans ånd i oss, istedet for den ånd som kommer av vårt falne syndig Jeg. Det betyr å bytte vekk det gamle og inn med det nye i Kristus alene, det betyr å være villig til å dø fra seg selv til Hans under i oss.

Det du kommer med er fullstendig ukristelig, Leif

Paulus har eksakt samme oppfatning som det Kirken i dag har om dette, se her

1 Kor 11,29 "For den som spiser og drikker uten å tenke på at det er Herrens legeme, spiser og drikker seg selv til dom."

1 Kor 10,16 "Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det oss ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi legeme? Fordi det er ett brød, er vi alle ett legeme"

1 Kor 12,27 "Dere er Kristi legeme"

Du må tro/tenke på at det er Kristi legeme du spiser, da får du del i og blir Kristi legeme.

[Redigert den 3-1-2015 kl 15:50 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 17:07Sitat:

29 For he that eateth and drinketh unworthily, eateth and drinketh ****ation to himself, not discerning the Lord’s body..


Du viser stadig til en bibel av dårlig oversettelse, hvilken bok er det?

Det er store forskjeller ute og går, ikke rart at det er forskjellige
meninger om dette.[Redigert den 3-1-2015 kl 16:11 av Viking]

[Redigert den 3-1-2015 kl 16:12 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 17:09Det ser ut til at dette forum ikke tåler ordet <b>****</b>ation.
dam nation

[Redigert den 3-1-2015 kl 16:10 av Viking]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 17:12


Sitat: skrevet av Viking  

Et fint vers Joh. 5:

Sitat:

51 I am the living bread which came down from heaven: if any man eat of this bread, he shall live for ever: and the bread that I will give is my flesh, which I will give for the life of the world.


Han sa også dette:

Sitat:

The Jews therefore strove among themselves, saying, How can this man give us his flesh to eat? 53 Then Jesus said unto them, Verily, verily, I say unto you, Except ye eat the flesh of the Son of man, and drink his blood, ye have no life in you.Paven er vel son of man.

Nei, også biskopen i Rom (paven) spiser og drikker Jesu Kristi legeme og blod

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 18:51Bare for noen år siden var det en grunnlovs paragraf som forbød
en slik å komme til Norge.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Jerusalem
Juniorveteran
****
Innlegg: 485
Registrert: 17-10-2012
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 19:18


Sitat: skrevet av Viking  

Bare for noen år siden var det en grunnlovs paragraf som forbød
en slik å komme til Norge.

Ja både åndelige og kjødlige jøder hadde forbud mot å bo Norge, noe du vil gjeninnføre ? godt du ikke har makten ![Redigert den 3-1-2015 kl 18:20 av Jerusalem]
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
LeifG
Storposter
*******


Avatar


Innlegg: 2077
Registrert: 12-12-2005
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 3-1-2015 kl 19:48


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  

Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av LeifG  

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Det er Ånden som gjør levende, kjødet (i seg selv) gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.

Det er Jesu Kristi ord, som gjør kjødet (brødet) levende, gir kjødet ånd.

Joh 6,51 "Jeg er det levende brød"

Med andre ord, hvis du spiser brødet uten å tro det Jesus Kristus sier om brødet, gagner brødet intet. Hvis du derimot spiser brødet, samtidig som du tror det Jesus Kristus sier om brødet, blir brødet livgivende.

Med tanke på alle de miraklene Jesus Kristus gjorde med sine ord, skulle ikke dette være så vanskelig å forstå ? Med sine ord, helbredet han syke, vekket opp døde, forbannet fikentreet, stilnet vinden og sjøen.

Det er enorm makt i Jesu Kristi ord !

Jesus er Ordet (brødet), ja sannheten, Han er Liv, Han er Livet (Blodet) og denne ånd gir liv.

Joh 6,63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner intet; de ord som jeg har talt til eder, er ånd og er liv.


Kjødet gangner intet sier Jesus og det har Han rett i for kjødet er den natur vi lar oss lede av uten Gud i oss. Vi er da kjødelige. For å forstå Ordet må Ånden lede oss og ikke kjødets natur når vi leser Guds Ord.
Jeus gjør Sin Fars vilje i kjød, i kjøds natur og viser oss at vi kan frelses fra synd om vi lar Ånden arbeide i oss. Vi leser da Guds ord i ånden og ikke kjødelig.

Spise Jesu kjød betyr å akseptere/ å ta til seg at Jesus ikke gjorde sin vilje i kjød, som vi er i, ei heller her da underordnet Sin vilje som Gud men Faderens vilje der oppe over kjøds vilje. Ikke hva Jeg vil men hva Far vil. Det er å ta til seg det Guddommelige krever av oss i kjød for at Faderen kan lære oss noe som helst. Å spise Hans kjød betyr å la seg innta av Guddommelig natur istedet for fallen syndig natur i vårt kjød her og nå. Det betyr å adoptere Guds kraft i seg likt Jesu gjorde, til Hans etterfølgelse og til Hans ære.

Å drikke Hans blod betyr å la Hans liv leve ut i oss, Hans ånd i oss, istedet for den ånd som kommer av vårt falne syndig Jeg. Det betyr å bytte vekk det gamle og inn med det nye i Kristus alene, det betyr å være villig til å dø fra seg selv til Hans under i oss.

Det du kommer med er fullstendig ukristelig, Leif

Paulus har eksakt samme oppfatning som det Kirken i dag har om dette, se her

1 Kor 11,29 "For den som spiser og drikker uten å tenke på at det er Herrens legeme, spiser og drikker seg selv til dom."

1 Kor 10,16 "Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det oss ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi legeme? Fordi det er ett brød, er vi alle ett legeme"

1 Kor 12,27 "Dere er Kristi legeme"

Du må tro/tenke på at det er Kristi legeme du spiser, da får du del i og blir Kristi legeme.

[Redigert den 3-1-2015 kl 15:50 av Jerusalem]


Frelse er frelse fra synd, til frihet og troen er ikke eventyr, det er forstand og logikk. Det er til full frihet, hånd i hånd med Skaperen!1Co 11:24-29 takket og brøt det og sa:

Dette er mitt legeme, som er for eder; gjør dette til minne om mig!

Likeså også kalken efter aftensmåltidet, idet han sa:

Denne kalk er den nye pakt i mitt blod; gjør dette, så ofte som I drikker den, til minne om mig!

For så ofte som I eter dette brød og drikker denne kalk, forkynner I Herrens død, inntil han kommer.
Derfor, hver som eter brødet eller drikker Herrens kalk uverdig, han blir skyldig i Herrens legeme og blod. Men hvert menneske prøve sig selv, og så ete han av brødet og drikke av kalken! for den som eter og drikker, han eter og drikker sig selv til dom dersom han ikke gjør forskjell på Herrens legeme.Til minne om Jesus

Forkynnelse av korsfestelsenVi som tror skal forkynne evangeliet og det er de gode nyheter som avdekker synden, altså lovbruddene i denne verden og våre egne personlige og individuelle synder. Det er gode nyheter fordi kun ved en avdekkelse, eller erkjennelse av syndene/ lovbruddene kan en ta avstand fra lovbrudd og omvende seg. Når synd er erkjent kommer også rettferden frem og rett ferd er lovlydig liv og lovgiveren er Skaperen av universet. På den måten blir den onde og dennes natur avkledd fordi Guds godhet lyser opp alle mørke steder men enhver som dekker over for lyset skjuler sin venn Djevelen.
Til en dag hvor Dommen kommer, skal alt frem i lyset, selv det som er dekket over og da vil alt ondt ende, inklusive døden

Korsfestelsen av Guds Lam, Jesus Kristus er det siste offer for hele verdens synd og dette blod fra dette offer renser hele Helligdommen og alt som til den tilhører. Jesu blod sprinkles på alt der inne og alt blir gjort rettferdig, ja lutret og renset slik at alle som tror på og har Hans tro blir lytefrie i seg selv. Det er Jesu liv som blir sprinklet på alt og alle slik at Jesu liv renser enhver der. Jesus er Ordet og dette Ord er vår faste føde, bare dette kan endre oss innvendig slik at vi tenker, føler og gjør som Ham, i en enhet, likt ett legeme til Hans ære.

Forstå hvem Han er, hva Han gjorde og hva Han nå gjør, vit hvem Han er og hvem du er, til evig tid. Fpor evig har Han blitt vår bror, og vår bror skal vandre side om side med oss til evig tid. Ham skal vi minnes ved nattverdens måltid og drikke.

Gud skapte mennesket i sitt bilde, til mann og kvinne skapte Han bildet av Ham selv. Og dette bilde kan igjen få ett bilde av seg selv, nemlig ett barn. Familien er Guds bilde av Ham selv og her er Han ethvert menneskes personlige Far i tillegg til familiens åndelige overhode.

Med alle familier og med deres felles åndelige overhode, vår Far og Skaper har vi Menigheten og her kommer Jesu Kristis helhetelige legeme inn. Vi kan lese om gjenopprettelsen i Efeserne også:

Ef 1,9-10 idet han kunngjorde oss sin viljes hemmelighet efter sitt frie råd, som han fattet hos sig selv 10 om en husholdning i tidenes fylde: at han atter vilde samle alt til ett i Kristus, både det som er i himlene, og det som er på jorden;
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 20:41


Sitat: skrevet av Jerusalem  
Sitat: skrevet av Viking  

Bare for noen år siden var det en grunnlovs paragraf som forbød
en slik å komme til Norge.

Ja både åndelige og kjødlige jøder hadde forbud mot å bo Norge, noe du vil gjeninnføre ? godt du ikke har makten ![Redigert den 3-1-2015 kl 18:20 av Jerusalem]


Tror ikke paven er kjødelig eller åndelig jøde. Du vet sikkert
at denne paven er jesuitt?
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Viking
Seniorveteran
******


Avatar


Innlegg: 1968
Registrert: 17-11-2005
Brukeren er frakoblet

Humør: Prikkbelastning: * * * * *

[*] opprettet den 3-1-2015 kl 20:57Et lite utdrag fra innsettelses eden til en jesuit:


Sitat:

I do further declare that the doctrine of the churches of England and Scotland, of the Calvinists, Huguenots and others of the name Protestants or Liberals to be ****able and they themselves ****ed who will not forsake the same.

I do further declare, that I will help, assist, and advise all or any of his Holiness' agents in any place wherever I shall be, in Switzerland, Germany, Holland, Denmark, Sweden, Norway, England, Ireland or America, or in any other Kingdom or territory I shall come to, and do my uttermost to extirpate the heretical Protestants or Liberals' doctrines and to destroy all their pretended powers, regal or otherwise.

Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
 Sider:  1  

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen