Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn - Registrering]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: De 5 tjenestegaver
legend
Juniormedlem
*


Avatar


Innlegg: 24
Registrert: 28-8-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 18-6-2005 kl 18:37
De 5 tjenestegaver


11 Det er han som gav sine gaver: Han satte noen til apostler, noen til profeter, noen til evangelister, noen til hyrder og lærere. 12 Han gjorde det for å utruste de hellige så de kan utføre sin tjeneste, og Kristi legeme kan bygges opp, 13 inntil vi alle når fram til enheten i troen på Guds Sønn og i kjennskap til ham, og vi blir den modne mann, som har nådd sin fulle vekst og har fått hele Kristi fylde. Ef. 4.11ff

Åleskjær hadde en lære om de fem tjenestegavene som jeg skal prøve å gjengi ... (det er noen år siden jeg satt under hans talestol så det kan være litt feil)

De 5 tjenestegavene er også virksom i dag i vårt midte:

1) Apostel er en allrounder som i utgangspunktet er pioner som planter menigheter. Og i startfasen i menigheten så er han evangelist, lærer, profet og hyrde. Dette er i startfasen før de andre tjenestegavene kommer til syne i andre personer. Når disse tjenestegavene er aktive drar apostelen videre og planter nye menigheter.
2) Profet en som rettleder, oppmuntrer og irettesetter en menighet. One to One profetier er ikke en god ting da den gaven som regel blir misbrukt. Profeten er til for menigheten ikke nødvenigvis for enkeltmennesket.
3) Evangelisten er den som er først ute. Spydspissen som sanker sjeler.
4) Hyrden er menighetens pastor og leder. Hyrden skal ikke forlate sin flokk og ta over naboens flokk. Dette er et livslangt kall. Hyrden har ansvar for den enkelte og selvsagt ansvarlig for å delegere ... og at tjenestegavene har en naturlig plass i menigheten.
5) Lærer er den som tar seg av å gi tyngre føde og ikke bare melk.

Det er sikkert mange som har andre syn på denne saken og sikkert også noen som mener at disse tjenestegavene har opphørt å eksistere ...?
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Lance
Veteran
*****


Avatar


Innlegg: 970
Registrert: 11-4-2005
Sted: Østfold
Brukeren er frakoblet

Humør: Gud er én

[*] opprettet den 18-6-2005 kl 21:00
5-foldig tjeneste


Enig i mye, bortsett fra at hyrde/pastortjenesten er et livslangt kall. Hyrden/pastoren velges av menigheten. Men, menigheten kan selvsagt også velge ham bort og velge en ny.Lance
-------
Malakias 4:5-6
Åp 10:7

www.branham.org
www.vekkelsen.no
Vis brukerens profil Besøk brukerens hjemmeside Vis alle innlegg av brukeren Denne brukeren har MSN Messenger

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forumprogramvare © 2001-2012 XMB-gruppen