Apologetisk Forum
Ikke pålogget [Logg inn ]
Gå til bunn

Utskriftsversjon  
Forfatter: Tittel: Hva er sannhet?
bus
Medlem
**


Avatar


Innlegg: 118
Registrert: 29-3-2004
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 7-4-2005 kl 23:23
Hva er sannhet?


Et sentralt spørsmål mange stiller seg er om det finnes kun en sannhet, og om det i det hele tatt lar seg gjøre å finne denne sannheten.

Mange filosofer har lett etter sannheten, og det letes fortsatt. I New Age blir man fortalt at sannheten finnes inni oss selv, noe som må bety at det finnes mange milliarder sannheter på jorden.

Trenden innen de vitenskapelige og filosofiske retningene i dag er at sannheten finnes flere steder, det kommer an på hvilket utgangs-punkt man har.

Det som er sannhet for ett menneske, trenger ikke være sannhet for et annet menneske, fordi man har ulike perspektiver på det.

Dette betyr at den fulle sannheten om hvordan tingene henger sammen egentlig er umulig å finne, og at man nesten ikke trenger å lete etter den heller.

Den katolske kirke bygger sin sannhet på tradisjonen og kirkelige overleveringer. Den hevder å inneha sannheten i religiøse spørsmål fordi den er Guds representant på jorden, og fordi paven som Kristi stedfortreder ikke kan ta feil (i følge den selv).

Sannheten blir derfor hva denne kirken gjør den til. Den sannheten har jo historien vist oss.

Våre vitenskapelige fremskritt er store, men universets gåte forblir ennå uløst. Universets storhet er for komplisert til at mennesket kan begripe det, og livets opprinnelse kan ikke forklares fysisk uten å ty til teorier som bare er rene gjetninger.
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
ydmyk
Medlem
**


Avatar


Innlegg: 60
Registrert: 25-12-2007
Bosted: Kalde Norge
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-3-2008 kl 03:23


Hva er sannhet?

Ikke denne personen som taler her i hverfall !:exclamation::


BENNY HINN LIES ON CAMERA!
http://video.google.com/videoplay?docid=8203995822649604431&...
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
ydmyk
Medlem
**


Avatar


Innlegg: 60
Registrert: 25-12-2007
Bosted: Kalde Norge
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-3-2008 kl 03:27


Ikke her heller, er han noe særlig....:down:http://www.youtube.com/watch?v=o3Y0cwkFQdw&feature=relat...
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
Kristnerd
Administrator
********


Avatar


Innlegg: 2645
Registrert: 19-7-2003
Bosted: Rogaland
Brukeren er frakoblet


[*] opprettet den 1-3-2008 kl 13:31


Hei Ydmyk. Er nyskjerrig på om du har noen tanker rundt http://www.saintbirgitta.com/ , med tanke på at de som driver den siden oppgis å være de som har lagt ut den første filmen.

Jeg støtter ditt syn på Benny Hinn, men er ikke "Saint Birgitta" en like stor forfører? Nå har jeg ikke fordypet meg i hva "Den Hellige Birgitta's åpenbaring" innebærer, men fra den svenske del av nettsiden er det åpenbart at de tre munkene som står bak mener det er et livsviktig Bibeltillegg som vi alle må ta til oss å spre. Må si alle mine varsellamper blinker rødt når jeg presenteres for slike Bibelltillegg.

"Vi är tre munkar som strävar mot att leva i Gudskärlek, Kyskhet och Ödmjukhet och som ägnar våra liv till att sprida Jesus ord över hela världen. Våran förhoppning och ”mission” är att samla bröder och systrar som har den goda viljan att gå till platser och predika Bibeln och Birgittas Uppenbarelser som missionärer. Vi ber er att länka till våran sida och att ni berättar om dessa skrifter till vänner och släkt då de är nyttiga för själen. Om du är en predikant ber och hoppas vi att du ska predika dessa uppenbarelser från den Heliga Anden för hela din församling." http://swedish.saintbirgitta.com/info.htm
«Forstår du det du leser?» «Hvordan skal jeg kunne forstå,» sa han, «når ingen forklarer det for meg?»
\"Se på dere selv, søsken, dere som ble kalt: ikke mange vise etter menneskelige mål, og ikke mange med makt eller av fornem slekt.\"
Vis brukerens profil Vis alle innlegg av brukeren
BiZ
Seniormedlem
***


Avatar


Innlegg: 188
Registrert: 19-3-2008
Bosted: Hole
Brukeren er frakoblet

Humør: Overrasket

[*] opprettet den 20-3-2008 kl 16:19


Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg. Har dere kjent meg, skal dere også kjenne min Far. Fra nå av kjenner dere Ham og har sett Ham.»

Joh 14,6-7
\"Se, Jeg kommer snart, og lønnen Jeg vil gi, har Jeg med Meg. Jeg skal gjengjelde hver og en etter hans gjerning.\" (Åp 22,12)

Tanker og erfaringer i livet med en beundret Far.
Vis brukerens profil Besøk brukerens hjemmeside Vis alle innlegg av brukeren Denne brukeren har MSN Messenger

  Gå til topp

Powered by XMB
XMB Forum-programvare © 2001-2017 XMB-gruppen