Apologetisk Forum

John Bevere

Ekrist - 1-9-2007 kl 15:19

Noen som har noen kunnskap om denne forkynner/forfatter?

Gunnar - 1-9-2007 kl 16:40

http://www.deceptioninthechurch.com/bevere.html

Viking - 1-9-2007 kl 16:53

Er ikke han ganske tett på denne Benny Hinn(sides)

Gunnar - 1-9-2007 kl 21:08

Sitat:
Opprinnelig postet av Viking
Er ikke han ganske tett på denne Benny Hinn(sides)


"He worked under Benny Hinn at the Orlando Christian Center from the mid 1980s to 1990 as a youth pastor and subsequently as one of Hinn's personal assistants."

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Bevere

slappfisk - 2-9-2007 kl 10:40

Sitat:
Opprinnelig postet av Ekrist
Noen som har noen kunnskap om denne forkynner/forfatter?


Har lest et par bøker av ham - en om Gudsfrykt og en om skuffelsens bedrag.

Veldig bra bøker med et nødvendig budskap - i allefall inn i den karismatiske bevegelsen. Dette er bøker som fører til selvransakelse.

Utover dette vet jeg ikke noe om ham.

Gunnar - 2-9-2007 kl 12:15

En blog kommentar til John Beveres bok "Under Guds beskyttelse":

Utdrag:
Boka til John Bevere argumenterer for at kristne skal adlyde alle autoriteter som fins på jorda, både snille pastorer, slemme pastorer, snille bedriftseierer, slemme bedriftseiere, snille lærere og slemme lærere. Da vil kristne oppleve å få beskyttelse av Gud. Hvis du ikke adlyder, tillater gjerne Gud at du rammes av en bilulykke slik at du får deg en lærepenge og gjør det autoriteten sier neste gang...

Så skriver Bevere at Gud sa dette til ham:

”John, når du står foran meg i dommen og skal gjøre regnskap for den tiden du tjente under denne pastoren, skal du ikke først og fremst fortelle om alle ungdommene du førte til frelse. Først og fremst skal du dømmes etter hvor trofast du var mot den pastoren jeg har satt deg under.”


Les hele artikkelen her: http://byggemennesker.blogspot.com/2007/08/john-beveres-teol...Forøvrig så står det mye mer om samme tematikk (bibelsk autoritet) her:
http://arekarlsen.blogspot.com/

Utdrag:
Men den karismatiske vekkelsen i USA var skadeskutt og fram på scenen trer i stedet den amerikanske trosbevegelsen. Trosbevegelsen videreførte mange av de autoritære og hierarkiske trekkene fra Shepherding-bevegelsen. Dette var bakgrunnen for opprøret mot Enevald Flåten i Bergen.Det er vel ikke noe rart at mange pastorer og menighetsledere elsker og annbefaler John Beveres bøker. Med Beveres hjelp så kan man jo få hele forsamlinger til å underkaste seg lederskapet totalt, ukritisk og uten å kunne stille et eneste spørsmål om noe som helst...


En annen webside som kan hjelpe til med å forstå litt mer om røttene som fører tilbake til "shepherding-bevegelsen": http://www.lende.no/lederskap/


[Redigert den 2-9-2007 av Gunnar]

Ekrist - 2-9-2007 kl 13:23

Ja, dette burde jo være mer enn nok til å holde seg på god avstand fra denne karen, og alt som måtte flyte av den kilden!

Mange takk!:wink2: