Apologetisk Forum

Sider for videre studie.

Kristnerd - 24-7-2003 kl 12:18

Tenkte kanskje noen linker til andre sider som snakker disse spørsmålene er på sin plass.. Nyste linker kommer nederst i dette innlegget, tråden, jeg endrer innlegget relativt ofte.

Spørsmål til linkene besvares i nye innlegg, men nye linker legges altså inn som endring i det første.

__________

http://ganainm.homestead.com/files/artikkel/00.html - pinsevenn som har skrevet en hel artikkelserie om dette.

http://home.no.net/geili/ - en litt annen innstilling til tema. gjennom en del artikler presenteres tanker og ideologier uten at det tas stilling til om dette er positivt eller negativt. En del historikk ser det ut til å være etter ett raskt overblikk.
- siden er flyttet. ( husker ikke adressen i farten, )

http://www.uib.no/People/mpkao/ --- denne siden ser ut til å ha samme skepsis som de andre. - eieren tilhører faktisk adventist samfunnet. Så... her er vi ikke alene om å vise skepsis.
( - siden virker ikke lengre :( )

http://hem.spray.se/harry.forsgren/ -
30.11.03 - Jeg har nå sittet å sett og lest på disse sidene, og prøvd å sette meg inn i dem. De er desverre hva jeg vil kalle, rotete lagt opp, og vanskelig å navigere på. Men innholdsmessig er de veldig bra. Det er spesiselt mye om Ulf Ekman på disse sidene, men også om trosbevegelsen spesielt, samt Hinn, Hagin, og Copeland m.f. Sidene anbefales på tross av det rotete systemet.

http://mureninfo.faithweb.com/ -
Forfatteren av denne siden har lest mange av Hagin og Copelands bøker, og tidligere bekjent seg deres lære. Han tar nå sterk avstand fra det. Les hvorfor.

http://www.bennyhinn.org -
Kanskje litt rart at jeg anbefaler denne siden. Men... En rettferdig dom gir mulighet for den "tiltalte" å forsvare seg. Her kan du se Hinn's daglige tv sendiger på internett. Slik håper jeg at du ser at det som de andre artiklene omtaler som vranglære stemmer.

Spesielt intereserte kan også søke i arkivene til Vårt Land og lignende.

nytt, 24.09.03

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1565631323/christianm... -
Kjøp bøker som omhandler Hagin's vranglære doktriner som er adoptert inn i det meste av trosbevegelsen.

http://www.apologeticsindex.org -
stor engelskspråklig informasjons database. Veldig fyldig.

30.11.03 - lagt til følgende link:
http://www.profetiskt.nu - Har ikke satt meg nøye inn i denne siden. De sier de skriver ut i fra "ett profetisk perspektiv", hva nå det betyr. Men... de har ivertfall ett kritisk syn på de som sies å være profeter, ettersom Bibelen sier at enhver sann profet aldri vil tale profetier som ikke oppfylles. Således har de også en egen side del om hvordan Benny Hinn er avslørt.

http://www.freethelamb.com/ -
En helt ny side, drevet av tidligere medlemmer i "Guds Lam Kirke".

21.03.04 -
http://www.letusreason.org
Ministries på Hawai som jobber for å spre innformasjon om kulter, sekter, new age, trosbevegelsen, osv.

17.04.04
http://www.cephasministry.com/evangelists_2.html
database med artikler rundt predikanter.

6.3.05
http://www.myfortress.org/ - meget fyldig side. (Her kan du lese til det gror mose på deg ;) ) Vanvittig mange artikler om det meste.
http://www.discernment.org/ og http://fakefaithhealers.com/ ser (med meget raskt overblikk) ut til å ha en god del bra.


[Edited on
24-7-2003, 29-7-2003, 31-7-2003, 23-9-2003, 30-11-2003, 15-12-2003, 21-3-2004, 17-4-2004, 25-5-2004 by Kristnerd]

[Redigert den 6-3-2005 av Kristnerd]

Linker i forumet

Gunnar - 24-7-2003 kl 23:48

Hei gana. Har du noe å gjøre med den artikkelen som kristnerd snakker om? Jeg bare spør, siden jeg ser at webadressen begynner med -http://gana...

Som dere vil se i den nye oppslagstavlen vår, så har vi nå aktivert BBCode i forumet, slik at det går an å klikke på linkene man kommer med.

Gunnar.

[Edited on 24-7-2003 by Gunnar]

Sider for videre studie 2

Gunnar - 18-8-2003 kl 01:07

For de som kan litt engelsk, og ønsker å forske litt mer på egen hånd om det som har med vranglære å gjøre, så kan siden nedenfor være en bra plass å begynne.

http://www.deceptioninthechurch.com/page3.html

Dette er en innholdsoversikt, som leder til forskjellige emner og personer, særlig innen trosbevegelsen.

De tilbyr/selger også et ganske stort utvalg av videoer, som er med på å vise/bevise det de snakker om.

Gunnar.

Gunnar - 18-8-2003 kl 01:11

Sitat:
Originally posted by Kristnerd

http://www.bennyhinn.org -
Kanskje litt rart at jeg anbefaler denne siden. Men... En rettferdig dom gir mulighet for den "tiltalte" å forsvare seg. Her kan du se Hinn's daglige tv sendiger på internett. Slik håper jeg at du ser at det som de andre artiklene omtaler som vranglære stemmer.

Dersom du velger å se på en episode av tv sendingene til Benny Hinn, så vil du i introen kunne se, at det er med et bilde i fra da Benny Hinn møtte Paven i Roma.

Jeg synes det er ganske interesant at han har dette bildet med i "skryteklippene" i introen til selve programmet...

Gunnar

Gunnar - 20-8-2003 kl 08:33

Her er en webside som tar for seg en del uttalelser i fra forskjellige trosforkynnere:

http://www.hbcdelivers.org/wfheresy.htm

[Edited on 20-8-2003 by Gunnar]

Kristnerd - 3-4-2004 kl 16:49

Har jeg nevnt at det selvfølgelig er ok for andre å poste innlegg med linker her? :D:D:D:D - skjønte plutselig at det kunne være litt diktator tråd... det var jo ikke mening. Men... en annen side av saken er at om en tråd med en link utvikler seg til veldig diskusjon om innholdet på siden det linkes til ( og det er jo også helt greit ), så er det kanskje bedre å starte en annen tråd... Bruk hodet folkens ;) start en nye tråd hvis det virker mest riktig, post her hvis det virker mest riktig... :up::cool::D

Kristnerd - 6-3-2005 kl 05:30

den siste linken til Gunnar virker ikke lengre. Sidene er lagt om, den finnes nå her: Our Perspective on the Word Faith Movement

Jeg likte det faktum at dette er en underside til en ordinær baptistmenighet. ( http://www.hbcdelivers.org ) "ower there" har vanlige pastorer begynt å anse det like viktig å markere avstand fra falsk lære som det er å forkynne ren lære. En eneste slik artikkel på nettsidene til en menighet er nesten mere verd enn 1000 artikler på nettsidene til "fanatiske trangsynte apologet lekfolk" :)

[Redigert den 6-3-2005 av Kristnerd]

Noen bøker om emnet.

Kristnerd - 12-4-2006 kl 21:17

Ovenfor har det jo komt endel linker om tema, (og kommer noen over flere er det tillat å tipse om dem). Tenkte også å tipse om endel trykt literatur om emnet.

_______

"Vekkelse eller villfarelse - Trosforkynnelsen alias herlighetsteologien, Hvor herlig er den?", Geir Harald Johannessen.
(Johannesen er tidligere prest i Norske kirke. Boken kom i 2 opplag 1996 Lunde forlag. Er utsolgt fra forlag og det er ikke planlagt nytrykk. Forfatter selv har noen få eksemplarer igjen. Kan kontaktes på e-post.
Hans nettside er http://www.ghj.no/Bokutgivelser.htm )

Bøker på engelsk (kjøpes billig (6-10 dollar), brukt på http://www.amazon.com, visa eller mastercard. De er heller ikke spesielt dyre som nye. Frakten er overaskende lav, og de motas som regel innen 2-3 uker etter bestilling.) :
"A Different Gospel (Updatet Edition)" - D.R. McConnell.
"Christianity in crisis" - Hank Hanegraaff.
"The Seduction of Christianity" - Dave Hunt og T.A. McMahon.

Bøker på dansk, tidligere utgitt på norsk av Lunde og Luther forlag, men utgått fra forlag og ikke planlagt nytrykk.
"Åndelig manipulation og hjernevask Trosbevægelsen som jeg oplevede den" - Torbjörn Swartling. http://www.logosmedia.dk/default.asp?action=showProduct&...
"Himmelen på forskud? Opgør med fremgangsteologien" - Anders Bergem. http://www.logosmedia.dk/default.asp?action=showProduct&...
Bøkene er billige, (50-60 danske kr) men gebyret på giro (tilbyr ikke kort betaling på nett) til Danmark har høyt gebyr. (jeg gav 200kr i gebyr på min bestilling), så kan være en ide og finne ut om flere ønsker disse bøkene og bestille samlett.

Filmer som kan være av interesse er f.eks. serien til pinsepastor Joseph Chambers. Denne består av 11 filmer. Denne er veldig bra, men desverre dyr både i innkjøp og i frakt. Bør likefult vurderes å kjøpes inn.
http://www.pawcreek.org/bookstore/shopexd.asp?id=540 (11 filmer 180 dollar + frakt. Hver film kan kjøpes sepereat for 20 dollar + frakt. På http://www.pawcreek.org/bookstore/ er det også stort utvalg av kristenliteratur generelt, uten at jeg umiddelbart går god for alt, da jeg ikke kjenner alt i detalj.)

[Redigert den 12-4-2006 av Kristnerd]

Kristnerd - 7-2-2009 kl 00:29

Vekker liv i en avglemt tråd, og oppdaterer med noen linker:


Josafat:
en link til et websted som tar opp mange interesante temaer rundt kristne tros og lærespørsmål. Annebfales!

Webadressen er: http://josafat.no/

Bibelfokus
Svensk nettside som tar opp en rekke bibelrelaterte spørsmål.
Spesielt anbefales filmen som ligger på http://bibelfokus.se/avfallet (webadresse til hovedsidene: http://bibelfokus.se)

RosieBee - 7-2-2009 kl 10:17

Bra utvalg! Alt dette bør alle ha lest. (Ikke for å skryte, men jeg har faktisk gjort det. Men så har jeg da også fulgt med siden nettet ble oppfunnet og vel så det.)